UA-119504795-1

perjantai 15. helmikuuta 2019

Päiväkodin arkea ja suuria tunteita


Tähystäjäprinsessa on palavasti rakastunut. Päiväkotipäivät kuluvat ihastuksen kohteen kuulumisten kyselystä ja ulkoilut tuon pojan tiiviistä seuraamisesta. Unelmien prinssin kunniaksi on sanottava, että pieni ihalijatar huomioidaan hienosti.

Heti joulun jälkeen tuo kolme vuotta vanhempi poika ryöväsi Tähystäjäprinsessan sydämen. Nyt neidin kasvoille nousee ikionnellinen hymy, kun hän kertoo tuon pojan olevan hänen kaveri.

Suuressa ihailussaan ja ihastutuksessaan tyttäreni on varsin hellyttävä. Ihastuksen kohde ei näytä lainkaan pahastuvan tai hermostuvan saamastaan huomiosta.

Heti päiväkotiin saapuessaan neiti tiedustelee, missä tuo poika on ja haluaa mennä antamaan halin. Eilen kotiin lähtiessä piti saada antaa lähtöhali.

Halin jälkeen kotimatkan aloitti silminnähden onnellinen Tähystäjäprinsessa.

Päiväkotiarki sujuu muutenkin jo erittäin mallikkaasti

Reippaana ulkoilijana ja metsien ystävänä tyttö nauttii luontopäiväkodin arjesta. Ulkoilua ja retkiä on tarjolla runsain määrin, meille pelkkää parhautta.

Aamuisin kohti päiväkotia lähtee reipas ja hyväntuulinen pikku retkeilijä. Hyväntuulisuus jatkuu koko päivän ja kotiin portista lähtee onnellinen tyttö.

Isityyppikin viihtyy uudessa työpaikassaan ja päivät yhteisessä päiväkodissa sujuvat hienosti. Pakko sanoa, että yhteinen päiväkoti on todellista luksusta.

Tavallaan tämä yhteinen arki tuntuu jatkumolta koti-isyydelle. Mutta toisaalta, suuret suunnitelmat ovat päässeet muotoutumaan mielessäni.

Matka etäisästä takaisin koti-isäksi on pitkä, mutta aion sen kulkea

Päiväkoti tulee olemaan osa Tähystäjäprinsessan elämää. Tähänastiset kokemukset ovat hyviä ja uskon päiväkodista olevan tytölle iloa ja hyötyä.

Koti-isyys tuo kuitenkin arkeen aivan erityislaatuisen vapauden ja paljon yhteistä aikaa tyttäreni kanssa.

Niinpä neuvottelut lyhyemmästä työajasta jatkuvat ja melko hyvältä näyttää. Nelipäiväinen viikko olisi jo iso askel projektissa eteenpäin.

Aikatauluttomat aamut, yhteinen aika tyttäreni kanssa ja suunnaton vapaus tehdä omiamme ovat ehdottomasti tavoittelemisen arvoisia. Lyhyempi työviikko tuo noita kaikkia jo paljon lisää.

Toki koti-isänkin pitää leipänsä ansaita. Tuohonkin ongelmaan on jo ideoita ratkaisuksi ja koko ajan niitä jalostan ja kehitän lisää.

Matka kohti tavoitetta jatkuu hiljalleen. Monia kysymyksiä ja käytännön asioita on vielä ratkottavana, mutta olen varma, että niihin löytyy vastaukset.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Itse olen enemmän kuin tyytyväinen päätökseen palata töihin lyhennetyllä työajalla eli juurikin nelipäiväisesti :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä ratkaisujen etsimiseen! :) Lyhyempi viikko kuulostaa oikein hyvältä, saa päiväkodin ja kodin parhaat palat.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti lyhennetty työaika onnistuu. Mun mielestä siinä on paljon etuja.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä sinne, toivotaan että asiat ratkeaa toivotulla tavalla! :)

  VastaaPoista