UA-119504795-1

torstai 28. helmikuuta 2019

Helmikuun blogihaasteen päätös ja yhteenvetoTämä on helmikuun blogihaasteeni viimeinen teksti. Kirjoitan tätä jopa aavistuksen haikein mielin, joka päivä kirjoittamisesta on tullut mukava tapa. Toivottavasti saan tuon tavan säilytettyä vaikken julkaisekaan joka päivä.

Saanko pidettyä kiinni tavastani, jos tukena ei ole deadlinen tuomaa painetta? Kaikki tekstit eivät syntyneet helpolla, eivätkä kaikki ole kovin laadukkaita. Kuitenkin joka päivä on tekstiä saatu aikaan.

Haaste on myös vaikuttanut ajankäyttööni. Jokaisen ylimääräisen vapaahetken olen käyttänyt kirjoittamiseen. Toisaalta, kirjoittamiseni on rajoittunutta.

Kirjoitan, kunnes päivän teksti on valmis. Sitten kirjoittaminen loppuu, mikä on hivenen sääli. Onko haaste tehnyt kirjoittamisestani liian tavoitehakuista?

On hyvä olla tavoitteita ja minulle sopii päivittäinen, lukkoon lyöty tekstimäärä, joka pitää saada aikaiseksi. Mutta kirjoittaisinko vapaammin ja määrällisesti enemmän, jos kirjoittaisin joka päivä, mutta ilman julkaisupainetta?

Paljon hyvää tämä haaste on kuitenkin tuonut. Sekä kirjoittamiseeni, että elämääni yleensä.

Olen saanut nopeutettua kirjoittamistani merkittävästi


Parhaimmillaan olen saanut tekstit valmiiksi noin puolessa tunnissa. Pienellä hiomisella nuo tekstit ovat olleet julkaisukunnossa.

Editoinnin määrä on vähentynyt radikaalisti. Nyt käyn tekstit vain pikaisesti läpi kirjoitusvirheiden varalta.

Huomaan, että pystyn tarvittaessa tuottamaan julkaisukelpoisen tekstin nopeastikin. Tiukassa paikassa  ilman valmista aihetta tai edes ideaa, mistä kirjoittaa.

Koen tämän haasteen tehneen minusta tehokkaamman ja tuotteliaamman kirjoittajan. Olen saanut editoinnin kuriin ja tekstit julkaisuun nopeasti.

Paljon on siis opittu kirjoittajana ja bloggaajana, mutta suurin hyöty on kuitenkin yllättävä.

Suurin vaikutus näkyy ajatuksissani


Suhtaudun kirjoittamiseeni nyt ihan eri tavalla. Enää se ei ole raapustelua silloin tällöin omaksi iloksi. Nyt suhtaudun kirjoittamiseen kuin työhön, jopa samalla ammattiylpeydellä.

Vielä kirjoittaminen ei suuria rahoja tuo, mutta tuo asia on lopulta omissa käsissäni. Kun kirjoitan riittävän paljon ja riittävän laadukkaasti, olen askeleen lähempänä suurta tavoitettani. Kirjoittaminen olisi täydellinen työ koti-isälle.

Niin, suurin päätös syntyi jo haasteen alkumetreillä. Minä aion taistella tieni takaisin koti-isäksi. Blogihaasteeni sysäsi alkuun projektin ”etäisästä koti-isäksi”.

Tässä vaiheessa, haasteeni viimeistä tekstiä kirjoittaessani olen varma, että saavutan päämääräni. Tie on edelleen pitkä ja monilta osin tuntematon, mutta päätös raivata ja kulkea tuo tie on vahva.

Loppujen lopuksi, suurin haasteen tuoma asia ei liity kirjoittamiseen vaan itseeni. Tämä haaste antoi kirkkaan päämäärän, jota kohti pyrkiä.

Vielä olen kahden vaiheilla lopettaako haaste vai jatkaako


On houkutteleva ajatus, että huomenna ei tarvitse julkaista. Toisaalta, yhtä houkutteleva on ajatus jatkaa samalla kaavalla vaikka helmikuu päättyykin.

Jo nyt jo on tapahtunut suuria asioita ja muutoksia, mitä vielä voinkaan saada aikaan, jos jatkan? Ainakin kirjoittamista joka päivä aion jatkaa.

Tavalla tai toisella kirjoittamisella on rooli elämässäni. Toivottavasti koko ajan kasvava rooli. Ehkä kirjoittaminen on se väline, jolla palaan koti-isäksi.

Sitä paitsi, nyt lopettaminen tuntuu huijaukselta. Jos tarkoitus on julkaista kuukauden ajan joka päivä, on lievä rimanalitus valita kalenterin lyhin kuukausi.

6 kommenttia:

 1. Jään mielenkiinnolla odottelemaan tuota sun haastetta etäisästä koti-isäksi - ja uskon, että olet juuri sitä tyyppiä, että kun jotain päätät niin siinä onnistut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jääräpääksikin on isityyppiä monesti moitittu :)

   Poista
 2. Onnea onnistuneesta haasteen suorittamisesta! Minäkin jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä jatkossa seuraa. Onnea tuleviin haasteisiin!

  VastaaPoista
 3. Hienosti suoriuduttu haasteesta, ei mikään helppo tehtävä ole saada aikaan julkaisukelpoista tekstiä joka päivä muun elämän ohessa :).

  VastaaPoista
 4. Hienosti olet suoriutunut, jos olet kirjoittanut joka päivä! itse ne vielä pysty siihen. Toisaalta joudun kirjoittamaan työssäni paljon.

  VastaaPoista