UA-119504795-1

sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Hei hei kesä, tervetuloa syksy. Katsaus Isivuoden kesään.Vuosi on kääntynyt kalenterinkin mukaan syksyyn. Illat hämärtyvät, sää viilenee ja ruska alkaa puhjeta väriloistoonsa. Pikkuhiljaa kaivetaan esiin paksummat vaatteet ja tietysti otsalamput valmiiksi seikkailuihin pimenevissä syysilloissa. On aika luoda viimeinen silmäys taakse jääneeseen, huikeaan kesään.

Kulunut kesä oli kaikin puolin todellinen unelmakesä. Säät jaksoivat keikkua hellelukemissa ja kivaa tekemistä riitti. Syksyn suurin haaste tuleekin olemaan se, että touhuja siirtyy väistämättä takaisin sisätiloihinkin.

Kesä koti-isänä oli yhtä juhlaa. Toki tämä koti-isyys on ollut mahtavaa aikaa läpi kuluvan vuoden. Kun rajattomaan vapauteen ja yhteiseen aikaan tytön kanssa yhdistyi vielä todellinen intiaanikesä, on pakko myöntää pienen haikeuden vaivaavan.

Vaikka syksystäkin pidän ja tiedän upeita hetkiä tytön kanssa olevan tarjolla joka päivä, tuntuu olo haikealta kesää muistellessa. Voin todeta takanani olevan elämäni hienoin kesä. Nyt olo on samankaltainen, kuin aikoinaan kesälomalta kouluun palatessa.


Mekko, hellehattu ja rutkasti aurinkorasvaa. Siinä kuluneen kesän perusvarusteet.


Kesän ylivoimainen kohokohta oli tietysti Suuri Mummolaseikkailu. Retki ylitti lopulta kaikki odotukset ja pari viikkoa kului reissun jälkeen pienessä retkikrapulassa. Tavallisesta arjesta kiinni saaminen oli yllättävän hankalaa.

Sillä se lähtee, millä on tullutkin, toteaa vanha viisaus. Meillä onkin jo suunnittelu kovassa käynnissä uusia pyöräreissuja varten. Kalustokin on uusiutunut, mutta näistä tulee ihan omat postauksensa myöhemmin.

Kesän aikana näimme monta upeaa leikkipuistoa.


Tutkimusmatkamme veivät meitä moniin hienoihin puistoihin ja jokainen reissu tarjosi paljon uusia kokemuksia. Mummolareissun jälkimainingeissa viime viikolla jatkuivat tutkimusmatkamme. Uusia puistoja koluamme vielä syyskuun ajan.


Leikkipuistot olivat pullollaan kivaa puuhaa.


Syyskuun lopussa valitsemme puistoista oman suosikkimme. Tuon puiston henkilökunnalle viemme tietysti myös pienen palkinnon.

Kaiken kaikkiaan voi todeta, että leikkipuistot ovat olleet hienoja. Erityisen vaikutuksen meihin on tehnyt puistojen loistava henkilökunta. Hienoa duunia hyvällä asenteella, kiitos teille puistotädit ja -sedät.

Kesään mahtui lukemattomia metsäretkiä ja tietysti hienoja hetkiä salilla.


Metsät ovat meille mieluisia paikkoja touhuta. Leikkipuistot ovat hienoja, mutta metsä on edelleen maailman paras leikkipuisto. Lukemattomat aamiaiset ja välipalat syötiin lähimetsissä, joissa koluaminen jatkuu edelleen lähes päivittäin.

Salilta emme pitäneet kesätaukoa. Tähystäjäprinsessa oli mukana jumppaamassa, valmentamassa ja tietysti legendaarisen MMAB - ryhmän treeneissä.


Salilla Tähystäjäprinsessa viihtyy aina


Kesään mahtuivat myös kolmet synttärit. Isityyppi täytti 40 vuotta ja kohta perään Tähystäjäprinsessa 2 vuotta. Ison tytön taituruudella neiti piirsi kortin onnittelemaan Pappaa 70 vuoden täyttymisestä.

Syksyä kohti Tuhotriomme suuntaa hyvillä mielin ja uusia seikkailuja odottaen. Jokainen päivä tuo mukanaan uutta nähtävää ja koettavaa. Ja on meillä tietysti takatasku pullollaan suunnitelmia tätä blogiakin varten.


Oikein mukavaa ja seikkailuntäyteistä syksyä kaikille lukijoille.


Terveisin Tähystäjäprinsessa, Isityyppi ja Kersantti Karvatassu16 kommenttia:

 1. Teillä on mitä ilmeisimmin ollut kiva kesä! Mukavaa syksyn alkua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä oli ihan mahtava. Onneksi yhteisiä touhuja on vielä edessä, vaikka vuodenaika muuttuukin.

   Kiitos samoin!

   Poista
 2. Samaa mieltä, mieletön kesä olla kotivanhempana :-) Samaa olen aiemminkin kommentoinut, mutta aivan ihanaa miten paljon puuhastelette ulkosalla. Neidille jää varmasti aivan ihania muistoja, ja läheinen suhde luontoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti neiti muistaa tämän vuoden yhtä suurella lämmöllä kuin Isityyppi.

   Poista
 3. Tämä kesä varmasti jää monien mieleen, ainakin helteen osalta! :) Itse nautin täysillä helteistä! <3 Teillä näyttää olleen tekemisen täyteinen kesä, jonka varmasti osittain mahdollisti tosiaan hyvät säät! Mukavaa syksyn alkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osui poikkeuksellisen hieno kesä tähän koti-isvuoteen. Helteet oli meillekin mieluisia.

   Kiitos samoin!

   Poista
 4. Ihanan kuuloinen kesä, nauttikaa syksystä yhtä paljon! :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoitat todella mukaansa tempaavasti :) ilo lukea. Ihanaa syksyä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että teksti miellytti.

   Kiitos samoin!

   Poista
 6. Heh, aikamoinen kesä viettää isyyslomaa :) Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: aika lapsen kanssa ja vielä mielettömissä olosuhteissa. Mekin ollaan koettu juuri erilaiset retket lähiympäristössä tärkeiksi 1,5-vuotiaan taaperomme kanssa. Voi kun pieni puistoilu tai pyöräilyretki saakin nykyään ihan uusia ulottuvuuksia <3 Ihanaa syksyä teille! Toivotaan, että siitäkin tulee lämmin, kaunis ja aktiivinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen myötä oppii monia asioita katsomaan ihan eri tavalla.

   Kivaa syksyä teillekin!

   Poista
 7. Kuulostaa melkoisen mukavalta kesältä! Mukavaa syksyä :)

  VastaaPoista
 8. Hauskan kuuloinen kesä ja upeita muistoja!

  VastaaPoista