UA-119504795-1

tiistai 29. toukokuuta 2018

Isivuoden tutkimusmatka leikkipuistoihin. Lähdepuisto. Bonuksena puistotreeniSunnuntaiaamu valkeni lämpimänä ja aurinkoisena. Niinpä isityypin oli aika valjastaa uskollinen sotaratsu kärryn eteen. Tyttö kärryyn ja matkaan. Uudet puistot ja leikkipaikat odottivat valloittajiansa.

Tällä kertaa kohteeksi valikoitui Vantaalla, Vaaralassa sijaitseva lähdepuisto. Kamat kasaan, kypärät päähän ja seikkailu oli valmis alkamaan.

Menomatka poljettiin muutaman ylimääräisen lenkin kautta. Kesän suurin seikkailu, pyöräretki mummolaan odottaa. Treeniä moiseen rypistykseen tarvitaan.

Tyttöä eivät lisäkilometrit häirinneet, päinvastoin. Neiti nautti uusista maisemista ja vauhdin hurmasta. Pyöräily on kivaa, yhteistä puuhaa.

Loppumatkan saimme vielä nautiskella metsätietä pitkin. Pelkkä menomatka takasi jo onnistuneen reissun.

Perillä meitä odotti pieni, mutta hyvinvarusteltu leikkipaikka


Ensimmäinen ilonaihe löytyi jo portin ulkopuolelta. Kunnolliset pyörätelineet, joihin menopeli oli helppo lukita.

Itse puistossa oli pienellä alueella laaja valikoima leikkivälineitä. Jopa puumaja oli valmiina innokkaiden leikkijöiden temmellykseen.

Kiipeilytelineitäkin löytyi kaksin kappalein. Isommille ja pienemmille omansa. Isommassa kiipeilytelineessä aikuinenkin saa haastetta ja hien pintaan. Tottakai isityyppi kokeili sitä.

Tämä teline tarjoaa aikuisellekin haastetta ja oivan mahdollisuuden kuntoiluun.

Tyttäreni säntäsi tuttuun tapaan suoraan hiekkalaatikolle. Hiekkakakkuja alkoi syntyä hurjalla vauhdilla. Evästaukokin siirtyi alkuinnostuksen jaloissa tuonnemmaksi.

Kun tyttö keskittyi hiekkakakkuihin teki isi reippaan jumpan. Postauksen lopusta löytyykin ohjeet sähäkkään kuntoiluhetkeen.

Tyttäreni tykkää kovasti sporttailla isin kanssa. Niinpä nytkin hiekkaleikit keskeytyivät ja neiti ryhtyi myös jumppaamaan. Ja kivaa oli, molemmilla.

Treenin jälkeen pitää huolehtia nesteytyksestä ja ravinnosta. Palautumista ajatellen siis siirryimme tutkimaan eväspussien sisältöä.

Evästauon jälkeen hyökkäyksen kohteeksi valikoituivat keinut


Erityisen suurta riemua herättivät puiston kaksi korikeinua. Tyttö kokeili kaikki mahdolliset tavat moisessa härvelissä kiikkumiseen. Keinuun ja siitä pois tietysti kiivettiin lukemattomia kertoja.

Kun kiipeämisen makuun oli päästy, kirmasi hurjapäinen prinsessa kiipeilytelineeseen. Pienempi teline tarjosikin riemua ja ihmeteltävää.

Reippaana kohti uusia haasteita. Suuria elämyksiä pienelle neidille.

Erityisen hauskaksi osoittautui taso, joka keinui köysien varassa. Sopivasti haastetta ja aimo annos jännitystä. Kun hurja este oli ensimmäisen kerran ylitetty, huokui tyttö onnistumisen riemua.

Aikuisen silmin kyse oli melko vähäpätöisestä jutusta. Mutta taaperon mielessä taas oli valloitettu puoli valtakuntaa. Inostus ja ilo olivatkin sen mukaisia.

Hiekkalaatikon lumovoima taaperoihin on vahva. Niinpä pienet askeleet lähtivät vetämään lopulta takaisin siihen suuntaan. Mutta matkalle osui lisää keinuja.

Keinuhevonen on tuttu juttu. Mutta keinukissa onkin jotain ihan muuta. Oi oi oi! Tuumasi tyttäreni ja kipusi kyytiin. Isityyppi mietti, kuinka suuria summia noiden keinujen jouset maksavat. Katkeamisvaara oli tässä kyydissä ilmeinen.

Kisukeinu joutui koville tämän prinsessan käsittelyssä.

Lopuksi vielä nopea pyrähdys hiekkalaatikolle. Kovin montaa kakkua ei ehditty tehdä, sillä tärkeämmät asiat odottivat. Näille reissuille on meille jo kehittynyt tapa käydä ostamassa jätskit.

Niinpä pakkailimme tavarat ja suuntasimme lähimpään jätskipaikkaan. Se löytyikin helposti, sillä aivan puiston läheltä löytyy sekä kauppa, että McDonalds.

Pykälää fiininpään jätskituokioon löytyy mahdollisuus noin kilometrin päässä sijaitsevasta Fazerin kahvilasta. Viikonloppuaamuisin on tarjolla myös brunssi. Isivuosi suosittelee lämpimästi vierailua kuulun karamellitehtaan kahvikeitaassa. Etenkin, kun peikot eivät pääse sinne tuhmuuksiaan tekemään.

Lähdepuisto on oikea leikkikeidas lähes metsän keskellä


Autolla paikalle saapuvien haasteena onkin parkkipaikan löytäminen. Samoin julkisen liikenteen käyttäjät joutuvat varautumaan pieneen kävelymatkaan.

Aivan puiston vierestä on pääsy pitkälle kuntoradalle. Pyörällä paikalle saapuvat voivatkin nauttia sekä kuntoilusta, että leikkihetkistä hienoissa maisemissa.

Näissä metsäisissä maisemissa kelpaa leikkiä ja nauttia kesästä.
Tämä puisto tarjoaa kaikki edellytykset koko perheen seikkailuretkelle. Täällä saa helposti vierähtämään koko päivän. Jos perinteinen puistoilu alkaa kyllästyttää, on reissu helppo laajentaa metsäretkeksi tai yhteiseksi lenkkireissuksi.

Lähdepuisto nousikin tähänastisista puistoista suosikiksimme. Pienestä koosta huolimatta touhua riittäisi helposti koko päiväksi. Lisäksi lähimaastot tarjoavat nähtävää ja koettavaa.

Isivuoden treeni leikkipuistossa


Leikkipuistot tarjoavat meille aikuisille oivan tilaisuuden kuntoiluun. Ei tarvitse kuin hylätä se perinteinen penkillä istuminen ja alkaa hommiin.

Lasten leikkien seurailu ja valvonta onnistuu mainiosti jumppailun lomassa. Ainakin meillä, pieni neiti liittyy mielellään mukaan treeneihin. Tälläkin kertaa isityypin kyykyt saivat lisäpainon syliin kivunneesta prinsessasta.

Sitten mentiin. Kaikkia liikkeitä tehdään minuutin ajan ja liikkeestä toiseen siirrytään ilman taukoa.

 1. Penkillenousu, joko penkille tai vaikka hiekkalaatikon reunalle.
 2. Etunojapunnerrus. Liikettä voi keventää laittamalla kädet sopivalle korokkeelle, esimerkiksi sen penkin reunalle
 3. Askelkyykky
 4. Haara-perushyppy
 5. Lankku. Halutessaan voi laittaa vaikka pyyhkeen käsivarsien alle pehmikkeeksi
 6. Askelkyykky sivulle
 7. Leuanveto. Kyllä vaan, kiipeilytelineestä on iloa aikuisellekin. Vaihtoehtoisesti voi myös roikkua niin pitkään, kuin jaksaa.
 8. Paikallaan juoksu. Viimeistään tässä vaiheessa lapset innostuvat aikuisten mukaan.

Siinä se. Helppoa ja tehokasta. Jos tuntuu liian kevyeltä, niin sitten vaan alusta uudestaan.

Mikä parasta, urheilu lasten kanssa on myös tosi hauskaa. Puistossa aikuisellakin on lupa hassutella, joten arimpienkaan ei tarvitse murehtia sitä, näyttääkö hölmöltä.

Antoisia jumppahetkiä!
Muistithan, että meidän seikkailuja voit seurata myös facebookissa ja instagramissa.

Blogini kasvu perustuu täysin teihin lukijoihin. Olen kiitollinen, jos jaat tätä tai muita sinua kiinnostavia artikkeleita ystävillesi.
14 kommenttia:

 1. Nykyajan leikkipuistot on aivan huikeita! Voisin jopa hankkia jostain lainalapsen, että pääsisin niihin. Omat ei enää halua näyttäytyä äidin kanssa puistossa. Kivan treenin esittelit myös. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne alkaa olla melkoisia huvipuistoja.
   Tuon treenin voi tehdä myös kotona tai ihan missä vaan :)

   Poista
 2. No onpas hauskan oloinen puisto. Juuri luin Hesarista mielipidekirjoituksen Helsingin puistoista, jotka kirjoittajan mielestä on ihan kökköjä. Itse en ihan samaa mieltä ole. Kaikki kuulemma käskee menemään juurikin Vantaalle, jos etsii hyviä puistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on täynnä kivoja puistoja. Ehkä mekin kohta ehditään sinne asti.

   Poista
 3. Ei vitsi miten kiva puisto! haluan meille Porvooseen samallaisen :)

  VastaaPoista
 4. Teidän päivät ovat kyllä niin ihanan toimeliaita <3

  VastaaPoista
 5. Näyttääpä kivalta puistolta! Itse odotan jo innolla, että meidän poika kasvaa vähän, että päästään kunnolla tutkimaan meidän alueen leikkipuistoja. Leikkipuistot on ihan parasta ja niissä saa aikuisetkin leikkiä :D

  http://lifewithhannamari.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti aika menee, olette puistoilemassa ennen kuin huomaatkaan.

   Poista
 6. Tiedoksenne, et Helsinkiin Oulunkylään on avattu remontin jälkeen iso Mäkitorpan leikkipuisto, johon tulossa myös lapsille kahluu allas. Paikka on siis huikean hieno!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Pitääpä käydä katsastamassa.

   Poista