UA-119504795-1

maanantai 14. toukokuuta 2018

Isivuoden tutkimusmatka leikkipuistoihin. Leikkipaikka Kuntopuisto.
Kun yhdistetään tytär, isityyppi ja fillarikärry saadaan aikaan monenmoisia seikkailuja. Jos tähän soppaan lisätään maamme lukemattomat leikkipuistot on kasassa ainekset kunnon teemakesään.

Joka viikko pyrin viemään tytön ainakin yhteen uuteen leikkipuistoon. Pyörä alle, tyttö kärryyn ja nokka kohti uusia maisemia. Kokemukset puistoista saatte sitten lukea täältä.

Ensimmäinen kohde ja idea koko artikkelisarjaan osuivat eteen sattumalta. Isityypille oli tullut paketti, joka piti hakea postista.

Mukaan tarttuivat jäätelöt, kauniin kesäpäivän kunniaksi. Isityyppi ryhtyi silmäilemään sopivaa paikkaa jäätelöhetkelle.

Silmiin osui puisto, sinne siis. Kun puiston nimikin sattui sopimaan meille paremmin kuin hyvin, oli seikkailu valmis alkamaan.

Kyseessä oli siis vantaalla, Länsimäessä sijaitseva leikkipaikka Kuntopuisto. Noin hienosti nimettyä paikkaa ei tämä ryhmä ohita.

Puisto on pienehkö keidas leikkivälineineen kerrostalojen kainalossa. Sieltä löytyvät kaikki perinteisen leikkipaikan kiintopisteet.

Keinut, kiipeilytelineet, liukumäki ja hiekkalaatikko on sijoiteltu tasaiselle hiekkakentälle. Taka-alalta löytyy hiven vehreyttä pieneltä nurmipintaiselta kumpareelta.


“Vielä huikka vettä ja testiryhmämme oli valmis hommiin”Puistoon tutustumisen aloitimme eväiden syönnillä. Jäätelöä ja välipalakeksiä natustellen tyttäreni tarkkaili uutta ympäristöä. Vielä huikka vettä ja testiryhmämme oli valmis hommiin.

Pienen pohdinnan jälkeen tyttäreni säntäsi tutkimaan hiekkalaatikkoa, joka olikin tavallista suurempi. Riuskoin ottein neiti tarttui jonkun paikalle jättämään lumilapioon.

Pelipaikalta myös löytynyt kottikärry täyttyi tuossa tuokiossa ja isityypille näytettiin, mihin hiekka tuli kärrätä. Yhteisvoimin kippasimme kärryt ja neiti ryhtyi lapioimaan uutta lastia.

Kun maansiirtohommia oli tehty riittävästi siirryttiin tutkimaan puiston muuta tarjontaa. Toiselta laidalta puistoa löytyivät keinut ja niitä kohti lähdettiin ripein askelin.Keinualue oli hyvin perinteinen. Kaksi isompien lasten lautakeinua ja yksi niin kutsuttu vauvakeinu. Tyttäreni halusi tavoilleen uskollisena keinua vuorollaan näissä jokaisessa.

Aikansa keinuttuaan halusi neiti testata liukumäen, joka osoittautui tämän puiston lempivälineeksi. Pitkän tovin tyttö jaksoi riemuita vauhdin hurmasta ja portaiden kiipeämisestä.

Hauskuutta toi myös keinurakennelman laivaa muistuttava ulkoasu. Sitä jaksettiin pysähtyä ihailemaan monesti, kunnes oli taas aika kirmata portaisiin. Joka kierroksella piti jäljitellä laivan sumutorven ääntä.

Tietysti tutkimusmatka piti ulottaa kulkemaan myös koko kompleksin alta. Iloa riitti liukumäen alla olevasta leikkisopesta, jonne luonnollisesti mentiin piiloon isityyppiä. Kukkuu huudahdukset säestivät iloisesti leikkiä.

Kun kiipeilyssä oli vauhtiin päästy, päätti pikku tehopakkaus katsastaa kiipeilytelineen. Näitä löytyikin kaksi eri mallia.Tyttäreni suosikki oli perinteisempi, puinen teline. Erityisesti köysitikkaat ja renkaat. Neiti jaksoi taas hämmästyttää isityypin fysiikallaan.

Tyttö halusi välttämättä isin nostavan hänet renkaisiin roikkumaan. Siinä sitten roikuttiin, pitkän aikaa. Kun kädet lopulta väsyivät, pudottautui tyttö tyylikkäästi alas. Sitten isin pitikin nostaa tyttö takaisin, monta kertaa.


" Tämä oli kaikin puolin onnistunut puistovierailu"


Roikkumista jatkettiin melkoinen tovi vailla merkkiäkään väsymyksestä. Tuo pikku sisupussihan vetää kohta leukoja.

Voimailun jälkeen siirryimme vielä hetkeksi hiekkalaatikolle ennen kun oli aika lähteä kotia kohti. Tämä oli kaikin puolin onnistunut puistovierailu.
Leikkipaikka Kuntopuisto oli mukava kokemus. Hivenen karusta ulkoasusta huolimatta puisto oli siisti ja sopivan laajasti varusteltu.

Käyntimme ajoittui varhaiseen arkiaamuun, mikä lienee syynä siihen ettei muita leikkijöitä ollut. Voisi kuitenkin kuvitella tämän leikkipaikan olevan lähitalojen lasten ahkerassa käytössä.

Kaikki välineet olivat siistejä ja hyväkuntoisia. Lasia tai muutakaan roskaa ei testiryhmämme tielle osunut.

Tästä puistosta löytyi mukavasti tekemistä taaperolle. Myös isommat lapset varmasti löytävät mielekästä tekemistä.

Leikkipuistokiertueemme sai onnistuneen startin. Tästä jatkamme tutkimusmatkaa kohti uusia kohteita.

Täältä blogista voitte sitten lukea näitä reissuraportteja. Loppukesästä valitsemme meidän suosikkipuiston.

Reissut puistoihin tehdään fillarilla. Samalla saamme tytön kanssa hyvää treeniä tulevaa mummolamatkaa varten.

Onko teillä, lukijat vinkkejä kivoista leikkipuistoista? Käy kommentoimassa ja kerro meille,mikä on juuri teidän perheen lempipuisto.

14 kommenttia:

 1. Nykyään leikkipuistot ovat ihan huikeita paikkoja myös kiipeilystä ja seikkailuista pitävälle äidille. Harmillisesti 2005- ja 2006-syntyneiden lasteni kanssa ei vielä kotikonnuillani ollut kuin niitä perustylsiä puistoja. Nykyään on ihan tosi hienoja! Me sitten luotiin leikkipuistot lähimetsiin ja kiipeiltiin puissa ja hypittiin purojen yli, tasapainoiltiin kaatuneilla puilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähimetsissä mekin viihdytään ja olen sitä mieltä, että metsä on maailman paras leikkipuisto.

   Ajattelin, että käydään nyt katsomassa, mitä puistoilla on tarjota.

   Poista
 2. Leikkipuistot on tosi hienoja mestoja nykyään. Tulkaahan Oulunkylän leikkipuistoon käymään kesällä.

  VastaaPoista
 3. Meillä täällä Tikkurilassa on myös paljon mahtavia puistoja. En tiedä missä asutte, mutta kannattaa joskus eksyä tännekin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vantaan Rajakylässä asustellaan. Eli takuulla tullaan, kiitos kutsusta.

   Poista
 4. Tänne meillepäin leikkipuistoihin tulee teillä ehkä muutama sata kilometriä liikaa matkaa xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän täytyy sitten osallistua tutkimusmatkaan siellä nurkilla :)

   Poista
 5. Vähän hauska idea! Voi kun meidänkin kylällä voisi käydä "uusissa" puistoissa, ei paljon tarvitse että ne muutamat on koluttu läpi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tämän pääkaupunkiseudun etu, tarjontaa on paljon.
   Koti-isyyden yksi monista hienouksista on mahdollisuus käyttä aikaa tällaisten juttujen kehittelyyn.

   Poista
 6. Siis eikä mikä idea! Ja sitten, oikeasti oletko noin aktiivinen ja jaksava ja huippu :D välillä tulee ihan kade, miten hyvin jaksat viedä lapsia luontoon ja näyttää heille uutta..nimimerkki sohvaperunaäiti..pitäisi ottaa oppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tässähän valla nolostuu. Mulle itselleni liikunta ja eräily on lähellä sydäntä, niin on luontevaa ottaa tyttö niihin puuhiin mukaan. Askartelussa, hiustenlaitossa ja monessa muussakin hommassa olen sitten vastaavasti ihan tumpelo.

   Poista
 7. uusi leikkipuisto lapselle on aina suuri seikkailu :D MIten he nauttivatkaan kun pääsevät etsimään kaikkea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikkeellelähtö on hienoin hetki. Portti sulkeutuu ja tytön koko olemus huokuu intoa uudesta.

   Poista