UA-119504795-1

keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Metsäretkellä syksyn merkkejä tutkimassa.Kuulas syysaamu houkutteli tuhotrion metsäretkelle syksyn merkkejä tutkimaan. Tutut lähimetsät alkavat taas muuttaa muotoaan syksyn edetessä.

Kumisaappaisiin ja kurahousuihin sonnustautunut tähystäjäprinsessa tutki tuttuja maisemia uudella innolla. Syksy ja sateet olivat jättäneet uutta nähtävää jokaiseen kivenkoloon.

Tähystyskalliolla olemme kuluvan vuoden aikana seikkailleet lukemattomia kertoja. Joka kerta tuttu metsä tarjoaa uutta nähtävää.

Alkava syksy on jo vahvasti jättänyt jälkensä tuttuun maastoon. Tutkittavaa ja koettavaa riitti siis helposti koko aamupäiväksi.Kurahousuista ja kumisaappaista innostunut tyttö sai tällä kertaa lähteä kävellen heti kotiovelta. Rinkka matkasi isityypin selässä väsymyksen varalta ja kätki sisälleen myös tarpeelliset eväät ja varusteet.

Matkan edetessä kävi heti selväksi, että pikkureppu olisi riittänyt. Intoa puhkuva neiti ei missään vaiheessa osoittanut pienimpiäkään väsymyksen merkkejä. Askeleet veivät tomerasti uusia luonnon ihmeitä tutkimaan.

Kersantti Karvatassu luonnollisesti osallistui tutkimuksiin.


Kaamosmasennuksesta ei ollut tietoakaan tehokaksikon nauttiessa touhuistaan. Toiminta kivenkoloihin kertyneissä lätäköissä olisi pitänyt saada videolle.

Neiti pomppi tomerasti jokaisessa löytämässään lammikossa. Tämän jälkeen koira herkutteli mukavasti hämmennetyllä kuravedellä. Yhteistyö on voimaa.

Aiemmin kerroinkin, kuinka tytöstä ja koirasta on kasvanut erottamaton parivaljakko. Tuo side on koko ajan vain vahvistunut. Nyt Kersantti Karvatassu alkaa olla selkeästi Tähystäjäprinsessan koira.


Yhteiset tutkimukset jatkuivat selvällä kaavalla. Kun toinen tehokaksikosta löysi jotain tutkittavaa, säntäsi toinen välittömästi auttamaan.

Eväätkin syötiin rinnakkain, tottakai.

Kotimatkan suurin riemu löytyi liukkaan kallion ja kurahousujen yhdistelmästä.


Tästä luonnon omasta liukumäestä nautittiin täysin rinnoin. Välillä haettiin lisää vauhtia lätäköstä ja taas mentiin.

Hurjasta vauhdista huolimatta, sekä kurahousut, että tyttö säilyivät tuossa leikissä ehjinä.

Tuttua polkua kotiinpäin astellessa löytyi vielä monta jännää ilmiötä. Kuten ruskan varovasti aluilleen puhkeava väriloisto.
” Puni, ei vinhe ” tuumi Tähystäjäprinsessa upean, syysasussaan koreilevan pensaan luona. Tästä alkoikin loputon vertailu, vihreiden ja punaisten lehtien välillä.

Lopulta pienet jalat alkoivat painaa ja nälkäkin vaivata. Isityyppi nappasi neidin rinkkaan ja oli aika suunnata kotiin.

Kuivat vaatteet päälle ja lounaspöytään istui nälkäinen, väsynyt ja hyväntuulinen taapero.

Syksy on hienoa aikaa ulkoiluun.


Aivan kuten jokainen vuodenaika. Oikeilla varusteilla vilu, märkä ja muut syksyn vitsaukset muuttuvat suureksi elämysmatkaksi. Kun pimeys kunnolla ottaa vallan, tuo otsalamppu ihan uuden mausteen näihin seikkailuihin.
Ulkoilua vastustavan propagandan väitteet syksyn kurjuudesta kannattaa unohtaa. Ulkoilusta voi nauttia tänä, vähän synkempänäkin vuodenaikana vallan mainiosti.

Sitä paitsi. Lätäköissä on hankala loiskutella kuivalla kelillä.
18 kommenttia:

 1. Mulle sanoi kerran yks ihana vastaavan ikäinen kaveri että sadekeli on paras keli kun silloin saa käyttää sateenvarjoa �� että tätä asennetta täytyis itekin opetella��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten asennoitumisesta moniin asioihin pitäisi meidän aikuisten ottaa oppia.

   Poista
 2. Ihanaa, kun pieni on saanut tutkia ja lotrata niin paljon, kuin sielu sietää. 😍

  VastaaPoista
 3. Syksy ON mahtavaa ulkoiluaikaa!
  Kiva kun reissunne oli antoisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona on aina kivaa, vuodenajasta riippumatta, etenkin lapsen kanssa.

   Poista
 4. Ihan mahtavaa kuinka teidän koirasta ja lapsesta on tullut tuollainen parivaljakko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden kahden kasvua on huikea seurata. Koira oli kuitenkin vaan 11kk kun tyttö syntyi.

   Poista
 5. Syksy on ihanaa aikaa, etenkin lasten kanssa kun on lehtikasoja ja kuralammikoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsi myös näkee asiat ihan eri tavalla kuin me aikuiset. Omakin näkökulma laajenee kun lähtee liikkeelle lapsen kanssa

   Poista
 6. Vau, mikä tomeruus noista tyttö&koira-kuvista huokuu!:D Ja mikä mahtava parivaljakko! Joku minua fiksumpi joskus sanoi, ettei ole olemassakaan kamalaa säätä, vain huonoa vaatetusta. Taisi olla oikeassa. Syyskelikin maistuu, kun on oikeat vermeet päällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kaksi ovat välillä pelottavaakin tomera kaksikko.

   Juuri näin, ei ole huonoja säitä, vain erilaista varustusta vaativia

   Poista
 7. Kyllä nuo syksyn värit ja tuoksut alkavat tuntumaan jo vähän joka nurkalla. Aurinkoiset syyspäivät piristävät kummasti :)

  VastaaPoista
 8. Syksy on kertakaikkiaan loistavaa ulkoiluaikaa! Syksyinen metsä houkuttelee ulkoilemaan. Voin vain kuvitella, kuinka hauskaa on liukas kallio ja kurahousut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa näytti olevan vaikka isiä vähän hirvittikin se vauhti....

   Poista
 9. Olenpa iloinen, että löysin blogisi, vaikka omat pojat ovatkin minua jo päätä pidempiä miehenalkuja. Mutta tulin tästä postauksesta ja kuvista niin hyvälle mielelle!
  Se toi myös mieleeni ihania muistoja nuorena kotiäitinä ja juurikin erityisesti syksyn ulkoiluistamme! Meillä ei ollut sellaista säätä, jolloin ei olisi voinut ulkoilla paitsi tappopakkaset, mitä siihen aikaan vielä oli. Muistan, kuin eilisen erään metsäretkemme syksyn sadepäivänä ja Kasimirin loputtoman kiinnostuksen pomppia kuravaatteet päällä joka ikisessä lätäkössä:) Ihania syksyn seikkailuja teille ♡

  VastaaPoista
 10. Ei ole parempaa rentoutusta ja yhdessäoloa kuin metsäretket. Kiva juttu!

  VastaaPoista
 11. Syksyiset metsäretket on parhautta! Ja sää on vain pukeutumiskysymys :)

  VastaaPoista