UA-119504795-1

perjantai 28. syyskuuta 2018

Isivuoden uusi kuljetuskalusto, Genesis Longitude.


* Kaupallinen yhteistyö Fillarikellarin kanssa

Pyörän peräkärryn hankinnan jälkeen olemme keränneet melkoisen määrän kilometrejä. Elokuun alussa saimme kärryn eteen uuden, hienon veturin. Jopa Isityypin tikkujaloilla, tällä kalustolla pääsee aika lailla mihin vaan. Tervetuloa tiimiin Genesis Longitude.

Minä en ole mikään kovan luokan pyöräilijä, enkä omaa suurta ymmärrystä pyörien tekniikasta ja hienoista osasarjoista. Koskaan elämässäni en myöskään ole omistanut tämän hintaluokan pyörää.

Jo matka kaupalta kotiin oli melkoinen elämys. Pyörä oli todella hyvä ajettava ja kaikki toimi täsmälleen kuten pitikin. Kun kilometrejä on kertynyt lisää, tuntuu ajokki koko ajan paremmalta.

Uusi pyörä on saanut myös Tähystäjäprinsessan hyväksynnän. Neidin lempipuuhiin yhteisillä reissuilla kuuluukin nykyään pyörän säätäminen ja lukitseminen. Lähtiessä usein kärrystä kuuluu paljon puhuva kommentti “ uus pöönä tosi tosi hyvä”. Totuus tulee lasten suusta, tässäkin tapauksessa.

 Millainen ajopeli sitten on kyseessä?


Genesis longitude on täysiverinen retkipyörä. Kiinnikkeitä jos jonkinmoiselle tavaratelineelle löytyy. Mukana vakiona tulevat hauskat, etuhaarukkaan kiinnittyvät tarranauhalla toimivat häkit.

Jatkossa nuo telineet vastaavat meidän teltan kuljetuksesta. Ulkoteltta toisella ja sisäteltta toisella puolella. Koeajojen perusteella lähes täydellinen ratkaisu.

Suuri Mummolaseikkailu opetti, että ajo on mukavampaa, kun kärryssä ei ole liikaa painoa. Uudella pyörällä tämä kärryn keventäminen onnistuu helposti.

Lisäksi saimme käyttöön runkolaukun, joka entisestään lisää pyörän kuljetuskapasiteettia. Vanhat tutut laukut kiinnittyvät uuteenkin kulkupeliin leikiten.

Longituden retkipyörän sielu on jo lyhyilläkin reissuilla tullut esiin. Mitä enemmän tavaraa on mukana, sitä paremmalta pyörä tuntuu.

Tähystäjäprinsessa tarkkana. " Mimi näästää"


Teräsrunko on miellyttävä ajettava, etujousituksen puuttumista ei ainakaan Isityypin pienehköllä asiantuntemuksella huomaa.

27,5+ renkailla varustettuna longitude on jotakin normaalin maastopyörän ja fatbiken välimaastossa. Kompromissit ovat harvoin toimivia, mutta tämä kompromissi on.

Jyhkeät renkaat pehmentävät kulkua röykkyiselläkin alustalla ja toisaalta rullaavat mukavasti urbaaniviidakossa.

Kaikkineen pyörä on erittäin hyvä ajettava ja selviäisi varmasti paljon vaikeammastakin maastosta, kuin missä me ajelemme. Meidän käyttöön oikein hyvä ajokki. Isityyppi ja Tähystäjäprinsessa voivat tällä kokemuksella suositella lämpimästi.

Kiitos loistavasta palvelusta Fillarikellarin henkilökunnalle.


Fillarikellari on pieni kivijalkamyymälä aivan Helsingin keskustassa. Saamamme palvelu oli vähintään ensiluokkaista.

Isityypin silmään tietysti pisti heti Tähystäjäprinsessan saama, lämmin vastaanotto. Pyörän sovittelun ja varusteiden valinnan lomassa myyjiltä riitti aikaa myös pienen asiakkaan huomioimiseen.


Tällä kalustolla saamme vielä lukemattomia hienoja seikkailuita aikaiseksi.


Meikäläinen on pyörien varusteiden ja osasarjojen suhteen täysi amatööri. Henkilökunnan asiantuntemuksen avulla tyhmätkin kysymykset ratkottiin ja sain alleni juuri sopivan ja mieleisekseni varustellun pyörän.

Nyt ohjelmassa on määrätietoista kilometrien keräämistä.


Isivuoden tutkimustiimi tekee Tähystäjäprinsessan johdolla töitä, jotta selviää millainen uusi pyörä on. Tässä vaiheessa olemme vakuuttuneita siitä, että tämä on juuri meille sopiva peli.

Marraskuun alussa alkaa kilometrejä kertyä suurella viikkotahdilla, kun Tähystäjäprinsessa aloittaa päiväkotitaipaleensa.

Joulukuussa tahti vaan tiivistyy ja pyörä pääsee todella näyttämään kykynsä. Nähtäväksi jää, kuinka pyörä selviää päivittäisestä palvelusta Suomen talvessa.

Päiväkotihommista, Isityypin työkuvioista ja tietysti uuden kuljetuskaluston pärjäämisestä kerrotaan lisää tulevissa postauksissa.

Pysykäähän siis kuulolla, me lähdetään nyt ajelulle.


Isityypin ja Tähystäjäprinsessan seikkailuita voitte seurata myös Facebookissa ja Instagramissa


17 kommenttia:

 1. Vau mikä peli! Tuolla kelpaa ajella. Pitäisi kyllä testata jossain kahdella tähystäjällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä fillariin. Meidän reissuille on retkiseura aina tervetullutta :)

   Poista
 2. Näyttää ja kuulostaa toimivalta kulkupeliltä! :) Se on aina mukavaa, kun saa hyvää ja asiantuntevaa palvelua! :) Mukavia reissuja ja kilometrejä tutkimuskaksikolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimman vaikutuksen teki se, miten henkilökunta huomioi myös pikkuasiakasta.

   Kiitos!

   Poista
 3. Pyörää ei tule useinkaan ajateltua sellaisena sijoituskohteena kuin se todellisuudessa on - sitäkinhän pitäisi vuosittain huollattaa, mutta täytyy myöntää, että aiemman pyörän kohdalla se jäi täysin, jospa nyt tuon uuden viime syksynä hankitun kanssa muistaisi paremmin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säännöllisellä huollolla pyörän käyttöikää saa roimasti pidennettyä.

   Poista
 4. Pyöräily on mahtavaa puuhaa, meillä on kaikilla kierrätyspyörät mutta nyt alkaa olla tilanne se, että tarvitsemme kunnolliset retkeilypyörät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätyspyöristäkin saa ihan toimivia pelejä, etenkin jos on aikaa ja intoa niitä laitella.

   Poista
 5. No nyt näyttäisi olevan hyvät renkaat alla, kyllä tuolla kelpaa ajella :). Hienoa, että uusi menopeli sai myös tyttären hyväksynnän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla tosiaan pääsee paljon rajummistakin paikoista, kuinmissä me ajellaan.

   Neiti on ollut ihan innoissaan uudesta veturista kärryn edessä.

   Poista
 6. Mä en ole pyöräillyt viiteen vuoteen, VIITEEN! Ja vitsit mulla on sitä ikävä. Olen haaveillut superkalleista laatikkopyöristä, mutta haaveiksi ovat toistaiseksi jääneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikkopyörä oli pitkään harkinnassa, mutta päädyin lopulta tuttuun ja turvalliseen maastopyörään ja kärryn hankintaan. Osaltaan juuri tuon hinnan takia.

   Poista
 7. Nyt ovat fillariliikkeessä myyneet maallikolle loistavan menopelin. Tvoivottavasti kapistus on pysynyt kunnossa ja käyttöä löytyy edelleen.

  VastaaPoista
 8. Moikka! Toinen isä täällä kattelee pyörää itselle ja tytöille kun arveluttaa nykyisen pyörän kestävyys kärryhommissa ja juuri tätä Genesistä ajatellut itsellenikin.

  Sellaisen olisin kysynyt, kun tuossa pyörässä noi "haarukan päät" eli se mihin takarengas kiinnitetään, teoriassa mahdollistaa renkaan liikkumisen taaksepäin, onko kärryä vetäessä tai muuten ollut tälläisiä ongelmia? Tietysti pahin mielikuva siitä että se akseli onnistuisi kokonaan vetäytymään uraltaan irti, mutta se lienee aika mahdotonta kun vetoa ainakin omassa kärryssä tulee vain toiselta puolelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään ongelmia ei ole ollut tuon akselin kanssa. Pohdin tuota samaa itsekin aikanaan, mutta fillakellarin myyjä vakuutti ettei tule ongelmia, eikä ole tullut.

   Poista