UA-119504795-1

torstai 23. elokuuta 2018

Isivuoden toinen koti, Combat Society


*yhteistyössä Combat Societyn kanssa


Nyrkkeilysali on meille tuttu paikka. Alle vuoden ikäisestä tyttäreni on kulkenut mukanani. Nyt neiti on matkassa käytännössä aina, kun menen salille. Salista onkin muodostunut meille toinen koti.

Lukijani tietävätkin, että yhteiset reissut nyrkkeilysalille ovat osa meidän arkea. Tyttö kulkee mukana myös erään hienon treeniporukan kokoontumisissa.

Sali, jossa käymme ei ole mikä vaan kamppailusali. Kamppailukeskus Combat Society on tällaiseen, yhteiseen puuhasteluun mitä mainioin paikka.

Isityyppi on tuolla salilla luotsannut nyrkkeilijöitä syksystä 2011, ja viihtynyt erinomaisesti. Oli siis selviö, että jälkikasvu seuraa perässä salielämää makustelemaan.

Salista onkin muodostunut meille jo toinen koti ja tyttö on saanut monia uusia ystäviä. Neiti myös muistaa nimet käsittämättömällä varmuudella. Menomatkaa salille yleensä tahdittaakin kaverien loputon luettelu. Otto, Elli, Teo, Milo, Hanna, Tiia, Make…. Lista tuntuu kasvavan joka kerralla.

Mutta mikä paikka Combat Society oikein on?


Combat Society on Helsingissä, Malmilla toimiva kamppailukeskus. Lajivalikoimaan kuuluvat BJJ, nyrkkeily, vapaaottelu, aikido, kickboxing ja kombatan.

Nuorimmat treenaajat aloittavat tatameilla temmeltämisen kolmevuotiaina ja vanhimmilla kävijöillä taidetaan jo olla 70 paremmalla puolella.

Myös harrastajien tasossa on eroa. Saman katon alle, jopa samoihin treeneihin mahtuvat kuntoilijat ja lajiensa ammattilaisottelijat.

Junioreihin täällä panostetaan vahvasti. Aivan perheen pienimmille on oma budopeukaloiset ryhmänsä, jossa telmitään yhdessä vanhempien kanssa.

Vanhemmille lapsille löytyy budokoulu, Junnu BJJ ja nyrkkeilykoulu. Iän karttuessa näistä on helppo sukeltaa mukaan aikuisten ryhmiin.


Tähystäjäprinsessa viihtyy erinomaisesti salin temmellyksen keskellä.

Myös kilpailumahdollisuuksia junnuille löytyy. Seuran BJJ juniorit ovatkin niittäneet mainetta ja kunniaa ja arvometalliakin on kertynyt melkoinen määrä.

Ja sitten se hienoin ilmiö. Joukosta löytyy perheitä, jotka ovat aloittaneet budopeukaloisissa ja käyvät salilla nyt koko perheen voimin, kukin omissa treeneissään. Löytyypä joukosta isä ja tytär, jotka nappasivat SM - mitalit kaulaansa samoista kisoista.

Combat Society on siis todellinen koko perheen kamppailukeskus.

Parasta täällä on kuitenkin käsittämättömän kova yhteishenki.


Tuosta huikeasta yhteisöllisyydestä Tähystäjäprinsessakin pääsee nauttimaan aina salilla ollessaan. Jokaisella riittää pieni hetki taaperolle, moikkaamiseen, yläfemmoihin ja kuulumisten vaihtamiseen.

Neidin ylimääräinen ujous onkin salireissujen myötä kadonnut. Enemmän hämmennystä herättää ihmiset, jotka eivät tervehdi tai tule jutulle. Salilla kun on totuttu siihen, että kaikki huomioidaan ja moikataan.

Sama henki vallitsee aikuisten treenareiden kesken. Kaikki ovat osa suurta perhettä, ketään ei jätetä ulkopuolelle. Hyväntahtoisesta, pahaa tarkoittamattomasta naljailusta saa jokainen osansa.

Kilpailupaikalla tämä joukkio kerää huomiota. Kun yksi porukasta kisaa, ei kannustusta puutu. Omien otteita käydään seuraamassa ja kannustamassa yli laji- ikä- ja sukupuolirajojen.

Sama kannustava ilmapiiri vallitsee treeneissä. Huonoimpanakin päivänä voi luottaa siihen, että tsemppaamisen puutteesta ei jää homma kiinni.

Ei salin nimi turhaan ole Combat Society. Yhteisöllisyys on yksi tärkeimmistä toiminnan arvoista.

Treeneihin tuloa ei täällä tarvitse perua lapsenvahdin ohareiden takia


Tähystäjäprinsessa ei ole ollenkaan ainoa perheen pienimpien edustaja aikuisten treenien keskellä. Moni muukin salin vakiokävijän tenava on ollut tatamin tai kehän laidalla keikkumassa.

Tässäkin korostuu yhteisöllisyys. Toki lapset ovat vanhempiensa vastuulla, mutta koko kylä tarvittaessa kasvattaa. Ja katsoo perään. Ohjaa pois jaloista tai auttaa vesipullon avaamisessa.

Mitään ongelmia tästä käytännöstä ei ole ollut. Tietyt pelisäännöt toki täytyy olla, mutta lapset oppivat ne nopeasti. Sääntöihin myös sitoudutaan, onhan sali joka lapselle melkoinen aarreaitta.

Saliin tutustumisessa on yksi iso riski; tänne voi jämähtää loppuelämäksi


Vuodesta toiseen samat naamat pyörivät salilla. Uusilta peruskursseilta jää aina väkeä mukaan toimintaan. Useamman vuoden käyneistä harva jää pois toiminnasta.

Vanhat, pitkän linjan treenarit jatkavat mukana, ottaen myös vetovastuuta kantaakseen. Perheiden tullessa mukaan kuvioihin ne usein seuraavat mukana salille, aivan kuten Isityypin pieni prinsessa.


Täällä lapset ovat tervetulleita mukaan touhuamaan.

Tämä ei ole vain sali. Täältä löytyvät myös kaverit. Uusia, vuosien ystävyyksiä on solmittu ja solmitaan jatkossakin. Monelle täältä löytyy se toinen koti ja tärkeä kamppailuperhe, joka pitää omistaan huolen.

Iloisia jälleennäkemisiäkin tapahtuu. Vanhat treenarit yleensä eksyvät takaisin, joskus vuosienkin tauon jälkeen.

Treenari voi lähteä Combat Societyltä, mutta Society ei lähde treenarista.


Kuluvalla viikolla pyörähtivät käyntiin joka lajin peruskurssit täydellä volyymilla. Vielä ehtii mainiosti mukaan.
13 kommenttia:

 1. Ihana kun te jaksatte aina touhuta kaikkea erilaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi hienoimpia puolia koti-isyydessä on vapaus tehdä arjesta omannäköistään.

   Poista
 2. Ensinnäkin aivan mahtavaa, että harrastuspaikasta ja harrastuksesta on tullut sinun ja lapsen yhteinen juttu. Niin monilla vanhemmilla harrastukset jäävät, sillä turhan moniin harrastuksiin lapset eivät ole tervetulleita, valitettavasti. Toiseksi itseäni ilostutti todella paljon tuo, että teidän tyttö on päässyt harjoittamaan sosiaalisia taitoja ylimääräisen ujouden kanssa. Itse olin hyvin hyvin ujo lapsi ja minulle olisi tehnyt todella hyvää tuollainen yhteishenki! Olen aina pohtinut sitä, että miten lasten ja nuorten ujoutta voisi käsitellä lapsi/nuorilähtöisellä tavalla. Tämä on juuri sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän itse suurena rikkautena juuri tuota sosiaalisuuden harjaantumista ikään kuin itsestään.

   Poista
 3. Ihan mahtavaa että pieni pääsee jo noin pienenä tutuksi liikunnan kansss 👊🏼
  Ja teidän kakkoskoti kuulostaa aivan ihanalta paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikunnalliste elämäntapojen opettaminen on minulle tärkeä arvo.
   Kakkoskodin veroista paikkaa on vaikea löytää

   Poista
 4. Ihan loistava paikka, en yhtään ihmettele miksi tuota kutsuttekin toiseksi kodiksi :)

  VastaaPoista
 5. Huippua, että on tuollainen paikka, missä voi lapset ja aikuiset treenata yhdessä tai ainakin mennä paikanpäälle yhdessä ja tehdä omia juttuja! Ja vielä parempi, että löytyy hyvä yhteishenki, jonka avulla kaikilla on turvallista ja mukavaa harrastaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan huikea mahdollisuus tällä salilla ja yhteisöllisyys tosiaan ihan omaa luokkaansa.

   Poista
 6. Ihana kuulla, miten noinkin "miehisellä" salilla ollaan näin perhekeskeisiä. Meillä kans mies ottaa usein lapset salille mukaan, siellä he sitten karhukävelevät tatamilla, leikkivät ja treenaavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me miehethän ollaan kuitenkin ikuisesti vähän pikkupoikia, niin lapsilähtöisyyttä tulee luonnostaan :)

   Poista
 7. Mahtava juttu, että tällaisia paikkoja on olemassa! :)

  VastaaPoista