UA-119504795-1

torstai 2. toukokuuta 2019

Isivuoden tutkimusmatka leikkipuistoihin, leikkipaikka Lammaspuisto 1Tämä puisto löytyi aivan sattumalta, kuten viime aikoina moni löytämämme puisto. Olemmekin oppineet Tähystäjäprinsessan kanssa pitämään silmämme aina auki. Koskaan ei tiedä, minkä kulman takaa löytyy seuraava puisto leikittäväksi.

Vantaan Pähkinärinteestä löytyvät Lammaslammen hienot ulkoilumaastot. Noista maisemista löytyy myös leikkipaikka Lammaspuisto.

Puisto ei ole suuren suuri, mutta tarjoaa hyvät puitteet moninaisiin puuhiin. Aivan vieressä voi käydä muun muassa laiturilta katselemassa sorsia.

Lammaslammen ympäristö tarjoaa hienot puitteet vaikka koko päivän retkelle. Luontoelämysten tylsistyttäessä, voi livahtaa puistoon leikkimään.

Tähystäjäprinsessan lempileikiksi muodostui leikin ja leikkipaikan vaihtaminen. Rannasta löytyvän laiturin ja leikkipaikan väliä juostiin edestakaisin lukemattomat kerrat.

Leikkipaikkojen tärkein ominaisuus ei ole tarjota ehtymätöntä välineiden kirjoa


Tästä puistosta löytyvät kaikki perusvälineet. Keinut, hiekkalaatikko, liukumäki ja karuselli. Näillä päästään jo pitkälle.

Tähystäjäprinsessa säntäsi puistoon intoa pursuen. Jokainen leikkiväline pääsi perusteelliseen testiin.

Lopulta suosikiksi muodostui liukumäki. Eikä ihme, pääsihän tässä mäessä laskettelemaan elefantin kärsää pitkin.

Norsuliukumäki oli kovaa valuuttaa.


Keinuhevonen on jokaisen leikkipaikan vakiosuosikki.

Karusellissa neiti pyörii ja hurjaa vauhtia.

Välineistä riitti riemua pitkäksi aikaa ja lopulta evästauon jälkeen kotimatkalle lähti hyväntuulinen pieni prinsessa. Luonnollisesti poikkesimme vielä tervehtimässä sorsia ennen nokan kääntämistä kotiin.

Isivuosi suosittelee tätä puistoa ja koko Lammaslammen aluetta lämpimästi


Täältä todella löytyy jokaiselle jotakin. Niittyjä piknikille, uimarantaa myös koirille, laiturit maisemien ihailuun ja onpa täällä puuhaa intomielisille kalastajillekin.

Pähkinärinteen ostoskeskus löytyy aivan vierestä, joten muonitus ja tarvittavien varusteiden täydennys onnistuu käden käänteessä.

Lapselle täällä on helppo tarjota elämyksiä, pelkän kontrastin avulla. Leikkien lomassa eväät voi käydä nauttimassa vaikkapa pitkospuilla lammen rannassa.

Kuljetuskalusto valmiusasemissa.

Katsopas Isi, sorsia!!

Vauhtia tuossa neidissä riittää vaikka muille jakaa.

Leikkipuisto ei ollut edes mielessä kotoa lähtiessä, mutta niin vain tästäkin muodostui muun touhun lisäksi tutkimusmatka leikkipuistoon.

Kun muistaa kulkea silmät auki juuri tähän hetkeen keskittyen, on maailmalla tarjota vaikka mitä nähtävää ja koettavaa.

Taas isityyppi sai arvokkaan muistutuksen tuosta tosiasiasta ja siitä, että lapsen silmin maailma on äärettömän rikas ja upea. Ai niin. Tämä puistohan on viralliselta nimeltään Lammaspuisto 1. Meillä on siis edessämme tehtävä tulevalle viikonlopulle, kun selvitämme mistä löytyy Lammaspuisto 2...

4 kommenttia:

 1. Tää puistojen esittely on kyllä ihan mahtava postaussarja! Liian usein tulee itekin pyörittyä vain niissä parissa tutussa ja muut helmet jää kokonaan pimentoon. Norsuliukumäki on muisto suoraan omasta lapsuudesta, meidän kotitalon pihassa oli myös tuollainen 🤩

  VastaaPoista
 2. Kivan puiston olette taas löytäneet. Ja aivan mahtavaa, että pyöräilette puistoihin!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin tänä kesänä katsellaan leikkipuistoja jo ihan eri silmin kuin viime kesänä :D

  VastaaPoista
 4. Välillä onkin mukavaa lähteä ilman päämäärää pienelle matkalle ja ihmetellä lapsen kanssa yhdessä vastaan tulevia asioita. Pienet metsäretket ovat olleet myös parhautta, leikkipuistojen lisäksi :)

  VastaaPoista