UA-119504795-1

keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Isivuoden tutkimusmatka leikkipuistoihin, leikkipaikka Vapaalan AukeeLapsen kanssa touhuillessa pätee loistavasti vanha viisaus; ei pidä mennä merta edemmäs kalaan. Tämän isityyppi sai taas kokea viimeisimmällä seikkailulla.

Alunperin matkan oli tarkoitus suunnata aivan muualle, Isityypin mielestä hienompiin maisemiin ja suurempiin elämyksiin. Aivan kotinurkkien vierestä löytyi kuitenkin leikkipuisto täynnä elämyksiä.

Leikkipaikka vapaalan aukee löytyy nimensä mukaisesti Vantaan vapaalasta. Tarjolla on leikkipuisto, lähiliikuntapaikka ja vieläpä telineet parkouria varten. Kaikki tarpeellinen ja vähän ylikin siis.

Aamupäivä tytön kanssa hujahti hetkessä leikkien, kiipeilyn, temppuilun ja ihan vaan yhdessäolosta nauttimisen merkeissä. Lapsi osoittautui taas kerran aikuista fiksummaksi.

Isityypin alkuperäinen suunnitelma oli aivan toinen


Onneksi pieni, viisas ja utelias tyttäreni otti taas opettajan roolin ja näytti hetkeen tarttumisen tärkeyden.

Matka alkuperäiseen kohteeseen katkesi jo alkumetreillä leikkipuiston ohittaessamme. Kovaääniset vaatimukset vankkurit seisauttamisesta leikkihetkeä varten eivät jättäneet vaihtoehtoja.

Alkuun yritin pitää tiukasti kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta ja aikataulusta. Nopeasti huomasin sen täysin turhaksi. Muistutin myös itseäni siitä, ketä varten näitä retkiä tehdään.

Tässä syy miksi Tähystäjäprinsessa nimesi puiston junapuistoksi

Täysillä kohti liukumäkeä

Tällainen parkour- rata löytyi aivan puiston vierestä. 


Minä en tee näitä retkiä itseäni varten, vaikka ulkoilusta ja liikkuvasta elämästä nautinkin. Tämä kirjoitussarja blogiin ei myöskään syy näihin tutkimusmatkoihin.

Tärkein on tässäkin tyttäreni, hänelle minä haluan luoda kokemuksia ja opettaa ulkoilun riemua.

Niinpä hylkäsin alkuperäisen suunnitelman ja keskityin nauttimaan yhteisistä leikeistä Tähystäjäprinsessan kanssa.

Junapuistoksi ristimämme puisto onkin nyt yksi suosikkikohteistamme


Suurimman vaikutuksen tyttöön teki puistosta löytynyt veturi. Junaleikkiä riitti pitkäksi aikaa ja siihen myös palattiin säännöllisesti muista leikeistä.

Hiekkalaatikkoa dominoiva, järeä kaivinkone pääsi myös kovaan käyttöön. Harkintaan meni välittömästi yhteisen maansiirtofirman perustaminen. Johtaja-ainesta tuo pieni tehopakkaus.

Puiston keinutkin saivat neidin käsittelyssä melkoista kyytiä

Kiipeilyhommissa

Tämä roskis teki Tähystäjäprinsessaan suuren vaikutuksen

Liukumäki piti tietenkin testata, etenkin kun sitä ympäröi ilahduttavan monipuolinen kiipeilyteline. Siitä saatiinkin sopiva alkuvauhti viereisen lähiliikuntapaikan parkour radalle.

Kotiin palasi lopulta äärimmäisen hyväntuulinen tehokaksikko ja tästä lähipuistosta onkin tullut yksi suosikkikohteistamme.

Isivuosi voi suositella tätä paikkaa, ehdottomasti vierailun arvoinen. Tärkein opetus on kuitenkin tästä reissusta selvä.

Katsokaa uteliain ja avoimin silmin kodin lähinurkkia, ja ottakaa lähipiiristä ilo irti. Katsokaa maailmaa lapsen silmin.


6 kommenttia:

 1. Lapsien kanssa suunnitelmat saattaa mennä useinkin överiksi. Varsinkin kun on kyseessä jännittävä paikka missä löytyy puuhaa paljon. :D

  Positiivista huomata että roskis on naamioitu lapselle leikkimielisesti. Hyvä opettaa että roskat kuuluu roskikseen ja leikin kauttahan se käy.

  VastaaPoista
 2. Yleensä kaikista parhain tekeminen löytyi lasten ollessa pieniä just ihan naapurista tai jopa omasta pihasta. Ihania junapuistoaikoja teille tulevalle kesälle! -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  VastaaPoista
 3. Kivan oloinen puisto! Hienoa, että kuuntelit lasta ja muutit suunnitelmaa sen mukaisesti =) Uskon, että meidän aikuistenkin on mahdollista löytää uudelleen, lasten elämässä vahvasti mukana oleva läsnäolo ja hetkeen tarttuminen. Ihanaa kevättä teille!

  VastaaPoista
 4. Ihana Tähystäjäprinsessa ja retki! Ihana seurata kuinka kuvistakin välittyy hetkestä nauttiminen.

  www.vauva.fi/blogit/meidan-combo-susanna

  VastaaPoista
 5. Maailmaa tulisi todellakin osata katsoa lapsen silmin. <3

  VastaaPoista
 6. Onpas kivanoloinen puisto :) Ja lapsi näyttää nauttivan!

  VastaaPoista