UA-119504795-1

maanantai 18. marraskuuta 2019

Tämä on sinulle Tähystäjäprinsessa, rakas tyttäreni

Hei rakas tyttäreni. Kun joskus vuosien kuluttua luet tätä, tulet varmasti naureskelemaan Isityypin hempeilylle. Toivon kuitenkin sinun painavan sanani mieleesi ja ehkäpä poimimaan opetuksen siemenenkin elämäsi matkalle.

Kovin paljoa en osaa sinua opettaa, syntymästäsi asti olet ollut minun suurimpia opettajiani ja suurella ylpeydellä kuljen rinnallasi tässä oppipojan paikalla. Sillä sinä olet näyttänyt, mikä elämässä oikeasti on merkityksellistä.

Joka kerta sinua katsoessani tunnen suurta ylpeyttä että saan olla isäsi ja opastaa elämäsi alkutaipaleella. Minä en tiedä mihin tiesi vie, tuskinpa itsekään sitä tiedät, eikä sinun tarvitsekaan. Sinulla on oikeus elää onnellista, turvallista lapsuutta sen kaikkinen vivahteineen.

Sinä katsot maailmaa pienillä uteliaisuutta ja elämäniloa pursuavilla silmilläsi ja riemuiten tutustut uusiin ilmiöihin ympärilläsi. Elämänasenteesi on ihailtava, sinulle jokainen päivä, jokainen hetki on uusi seikkailu.

Tuon taidon toivon sinun aina säilyttävän. Pidä aina kiinni ilosta ja riemusta joilla nyt maailmaa katsot. Ja aivan kuten nytkin, karista turhat murheet ja huolet ja heittäydy täysillä mukaan elämän virtaan.

”Isi on tässä, aina kun tarvitset”


Minä lupaan olla aina turvanasi kun pelottaa, suojata silloin, kun tuulet puhaltavat liian kovaa. Muistatko, kun sinulle aikanaan kuiskasin ’ isi on tässä, aina kun tarvitset’

Nuo sanat eivät ole kadottaneet merkitystään, eivätkä koskaan kadota. Ne ovat lupaus, jonka sinulle annoin, lupaus johon voit aina luottaa.

Minkä tahansa tien päätätkin elämässäsi valita, minä tuen ja rohkaisen sinua. Parhaani mukaan koetan opastaa, ettet aivan jokaiseen kivenkoloon löisi varpaitasi. Toki kolhuja väistämättä tulee, mutta silloin minä olen rinnallasi korjaamassa vahingot ja auttamassa uudelleen liikkeelle.

Nyt sinä harjoittelet kovasti pyöräilyä, potkulautailua ja monia muita taitoja. Olet kaatunut lukemattomia kertoja mutta opit koko ajan, niinkuin viime talvena hiihtämään.

Nuo treenit kuvastavat hyvin tulevaa elämääsi, tulet kaatumaan, mutta kun joka kerran jaksat nousta ylös pääset perille. Ja aivan kuten nytkin, kuljen rinnallasi tukemassa ja kannustamassa, auttamassa siinä missä voin.

”Mitä ikinä tahdot elämässäsi saavuttaa, on se sinulle mahdollista”


Minä en osaa ennustaa, en voi nähdä tulevaa. En tiedä minne kaikkialle tulet elämässäsi kulkemaan. Yhden asian tiedän kuitenkin varmuudella. Minä tulen aina olemaan äärettömän ylpeä sinusta tyttäreni, tulen aina rakastamaan sinua.

Tämän sinun tahdon muistavan aina. Mitä ikinä tahdot elämässäsi saavuttaa, on se Sinulle mahdollista. Muista, ikinä ei luovuteta, koskaan ei anneta periksi. Sinä voit saada aikaan aivan mitä itse haluat.

Mitä haaveesi sitten ovatkaan, pidä niistä kiinni ja kulje täysin purjein niitä kohti. Karikoitakin varmasti tulee vastaan, mutta niistä jokaisesta pääset kyllä läpi. Kun jaksat ponnistella ja tehdä tarvittavan työn, ovat mitkä vain ovet sinulle avoinna.

Tällaiset terveiset kirjoitin nyt sinulle Tähystäjäprinsessa. Lukiessasi tätä on meillä takana lukemattomia yhteisiä hetkiä, suuria seikkailuja ja paljon muistoja. Lupaan tehdä parhaani, jotta voit noita hetkiä muistella samalla lämmöllä ja rakkaudella kuin minä.

Rakkain Terveisin
Isityyppi aka Hovinarrien Kuningas

4 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus sille kaikista rakkaimmalle! <3

  VastaaPoista
 2. Minä luulen, että tyttäresi tulee lukemaan aikanaan tämän kirjoituksen suurella ylpeydellä ja rakkaudella.
  Kirjoitat todella kauniisti ja tyttäresi saa olla onnellinen, että juuri sinä olet hänen isänsä ja turvanaan<3

  Kaunista joulua teille!

  VastaaPoista
 3. Ihana kirjoitus <3 Tuli ihan kyynel silmään kun luin tämän. Rakastavan isän kauniita sanoja
  Tähystäjäprinsessalle. Uskon, että tytär joskus lukiessaan kirjeen joutuun myös pyyhkimään
  silmäkulmaansa. Olet hyvä isä!
  Oikein mukavaa joulun aikaa teille molemmille <3

  VastaaPoista
 4. Ihana kirjoitus, joka on täynnä rakastavia sanoja <3 Rauhaisaa joulunaikaa sinne <3

  VastaaPoista