UA-119504795-1

sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Isivuoden tutkimusmatka leikkipuistoihin, Porvoon Muumipuisto


Isityypin suuri haave on päästä tutkimaan leikkipuistoja ympäri Suomen yhdessä Tähystäjäprinsessan kanssa. Pieni askel kohti tätä unelmaa otettiin, kun otimme suunnan kohti Porvoota.

Kesäloman alun kunniaksi lähdimme tutkimaan Porvoon Muumipuiston. Seikkailun makua lisäsi matkan taittaminen laivalla, edessä oli kunnon lomareissu.

Yhteistä kesälomaa olikin jo hyvä tovi odotettu, ainakin Isityyppi oli. Lapset ovat tässä fiksumpia, eivät murehdi turhia vaan ottavat ilon irti juuri tästä hetkestä. Tätä taitoa kannattaa meidän aikuistenkin harjoitella.

Lähtöä edeltävänä iltana oli neidistä kuitenkin aistittavissa kunnon reissujännitys. Uni ei meinannut tulla, pienessä mielessä oli paljon pohdittavaa ja paljon kysymyksiä. Lopulta uni voitti ja aamun sarastaessa olimmekin valmiit seikkailuun.

Matkalla kauppatorille Tähystäjäprinsessa oli intoa täynnä, kaikkea näkemäänsä neiti ihasteli ja ihmetteli. Kun laivaliput oli taskussa oli vielä aikaa torikahveille, jäätelön kera, tottakai. Lopulta oli aika nousta laivaan ja seikkailu saattoi alkaa.

Laivamatka oli täynnä uusia elämyksiä ja kokemuksia Tähystäjäprinsessalle


Eikä ihme, olihan neiti ensimmäistä kertaa elämässään laivamatkalla. Kolmen ja puolen tunnin aikana Tähystäjäprinsessa ehti tutkia ja tarkastaa aluksemme jokaisen sopen.

Komentosillalla, kapteenin juttusilla piipahtaminen oli hieno hetki. Pääsipä tomera neiti myös ohjaamaan laivaa, innosta puhkuen ja puhdasta riemua hehkuvin silmin.

Laivalla nautimme myös maittavan lounaan yhdessä kotona pakatuista eväistä ja sitten oli aika etsiä meille soppi päiväunia varten. Yläkannelta löytyi hytti penkkeineen, juuri täydellinen meidän suunnitelmiin.

Täydellinen päiväunipaikka pienelle seikkailijalle.

Into matkaan ja uudet jännittävät kokemukset toivat nukahtamiseen omat haasteensa, mutta nopeasti neiti lopulta rauhoittui ja nukahti unilleen.

Päiväuniltaan Tähystäjäprinsessa heräsi ihailtavalla täsmällisyydellä, juuri sopivasti nähdäkseen kannelta laivan rantautumisen. Oli aika ottaa pakaasit kantoon ja suunnata kohti Muumipuistoa.

Muumipuisto oli odotustemme veroinen ja antoi paljon


Myönnettäköön, että Isityypin odotukset olivat aika paljon kovemmat. Puisto on lopulta aivan tavallinen leikkipaikka, varusteltu vain muumiteemaisilla varusteilla. Pieni pettymys kuitenki hälveni nopeasti, kun näin millä riemulla tyttäreni leikkeihin ryntäsi.

Edes puiston suhteellisen pieni koko ja suuri kävijämäärä eivät Tähystäjäprinsessaa häirinneet. Suurella riemulla neiti touhusi ja tutki jokaisen löytyneen leikkivälineen.

Ennen reissua suurin pohdinta oli, löytyykö puistosta “ iso pomppukeinu”. Löytyihän se, ei suuren suuri, mutta selvästi neidin odotukset täyttävä.


Odotettu pomppukeinukin löytyi puistosta.

Paljon puiston mieluisuudesta kertoo se, että neidin lempipaikka, keinu, jäi kokonaan huomiotta. Tähystäjäprinsessa rakastaa keinumista, mutta tällä reissulla oli paljon muuta tekemistä.

Keinu on monesti myös eräänlainen turvapaikka Tähystäjäprinsessalle. Sieltä on hyvä tutkia maailman menoa ympärillä, tuumia ja tarkkailla.

Nyt oli niin paljon kivaa ja jännää puuhaa, ettei keinu ollut lainkaan kiinnostava. Juomatauollekin tyttöä sai ihan tosissaan houkutella leikkien lomasta.


Tähystäjäprinsessa muumitaloa tutkimassa.

Kaiken kaikkiaan tutkimusryhmämme voi suositella Muumipuistoa, etenkin jos puistovisiittiin yhdistää edestakaisen risteilyn Helsingistä Porvooseen.

Tällä kertaa omaapaluumatkamme sai odottaa, sillä seikkailun seuraava etappi odotti jo aivan nurkan takana.

Linnamäki ja Tukkilan maatilamajoitus tarjosivat lisää elämyksiä.


Linnamäki kohoaa uljaana aivan Porvoon vanhankaupungin kupeessa. Jylhä kukkula vie helposti ajatukset historiaan ja linnavuorten aikaan. Vallihautojen yli kulkevat korkeat sillat olivat erityisesti Tähystäjäprinsessan mieleen.

Täällä neiti taas yllätti Isityypin hurjalla reippaudellaan. Päivää oli jo takana melkoinen määrä, kävelyaskeleitakin enemmän kuin ihan vähän. Niin vain neiti itse kipusi koko matkan Linnamäen korkeuksiin ja aikanaan paluumatkakin tehtiin omin jaloin.

Vanhassa kaupungissa palkitsimme itsemme vielä mehulla ja jäätelöllä ja aloitimme siirtymän kohti yöpaikkaamme, Tukkilan tilaa.

Tilan näkyvin ja kuuluvin tunnusmerkki, aasit herättivät välittömästi Tähystäjäprinsessan huomion. Persoonallisesti äänteleviä kavereita ihasteltiin hyvä tovi ja pohdittiin saako niitä paijata ja ruokkia.

Tukkilan tilan pihalta löytyi myös jännittävä keinu.

Maatilalta löytyi myös hevosia laitumeltaan ja laajalti perinteistä maalaismaisemaa, kaikin puolin loistopaikka tälle tehokaksikolle siis.

Iltapalan jälkeen yöunilleen nukahti silminnähden onnellinen ja myös aivan umpiväsynyt pieni prinsessa. Hyvillä mielin voin todeta onnistuneeni tavoitteessa aloittaa kesälomamme yhteisellä elämysreissulla.

Tästä on hyvä jatkaa kesän viettoa, vaikka mitä jännää ehdimme yhdessä puuhailla. Ainakin pari pyöräreissua on tiedossa, samoin visiitti Suomenlinnaan ja Tähtitorninmäelle. Eikä sitä koskaan tiedä, mitä hurjaa ehdimme keksiä kesän mittaan.

Syksyllä Isityyppiä odottavat sitten aivan uudet haasteet ja varovaiset askeleet kohti unelmia alkavat muuttua kunnon harppauksiksi, mutta näistä kuvioista lisää tuonnenpana, nyt on aika nauttia kesästä. Lisää kuvia seikkailustamme löydät Instagramista ja Facebookista

4 kommenttia:

 1. Porvoon leikkipuistoissa en ole vieraillut, mutta laivamatka Helsingistä Porvooseen on upea! Uskon tähystäjäprinsessan olleen mielissään. :) -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  VastaaPoista
 2. Enpä tiennytkään, että Porvoossa on muumipuisto :) Ei ole enää puisto-ikäisiä tyyppejä perheessä, joten tälläiset "uutuudet" ovat jääneet huomaamatta.

  Meillä Loviisassa on muuten Onneli & Anneli elokuvan talo (Kappelinpuisto), kun moni noista elokuvista on kuvattu Loviisassa.

  VastaaPoista
 3. Todella kiva reissu teillä on ollut!

  VastaaPoista