UA-119504795-1

lauantai 6. huhtikuuta 2019

Isivuoden tutkimusmatka leikkipuistoihin, leikkipaikka Aittarivi
Aurinkoinen viikonloppu houkutteli meidät taas jatkamaan tutkimusmatkojamme. Reissuun toi ylimääräisen mausteenTähystäjäprinsessan ensimmäinen, ikioma polkupyörä. Kuljetuskalusto sai vielä jatkaa talvilepoa, kun neiti polki konkarin ottein kohti uusia seikkailuja.

Menomatka puistoon olikin suuri jännitysnäytelmä täynnä lapsen vilpitöntä iloa ja innostusta. Tähystäjäprinsessalle pyörä on kauan odotettu kulkupeli ja nyt neiti ottikin kaiken ilon irti uudesta ajokistaan.

Meno oli vielä melko huteraa, olihan takana huimat 20 minuuttia treeniä edellisenä päivänä. Isityypin avustuksella tyttö kuitenkin sai nauttia vauhdin hurmasta.

Metri metriltä otteet varmenivat ja lopulta kokeiltiin jo ajoa seisaaltaan. Isityyppi jo fiilisteli aikaa muutaman vuoden eteenpäin, kun näillä retkillä jo poljemme rinta rinnan.

Kohteeseen saavuttuamme ei vauhti juuri hidastunut


Äärimmäisellä huolellisuudella neiti asetteli pyörän puuta vasten ennen säntäämistä leikkeihin. Puisto ei vielä osittain jäisenä ollut aivan parhaimmillaan, mutta se ei menoa juuri haitannut.

Leikkipaikka Aittarivi löytyy Vantaan vapaalasta luonnonkauniilta paikalta. Vielä jäisenä ja talviolemukseltaan hieman kolkkona, antoi puisto osviittaa siitä, miten upea tämä paikka kesällä on.Jäästä ja sohjosta huolimatta saimme kuitenkin kunnon leikit aikaiseksi. Suurimmat suosikit olivat kiipeilyteline keinuineen ja suuri puinen auto.

Tuolla autolla huristeltiinkin hyvän matkaa, milloin mummolaan ja milloin Tikkurilaan. Leikkiä tietenkin säesti reipas ”pyörät ne pyörivät” laulu.

Liukumäessä neiti hurjasteli tuttuun tyyliinsä ja kiipesi myös köysitikkaat itse, ilman pienintäkään avustusta.

Keväällä kylmähoito voi olla myös miellyttävä kokemus


Hurjassa vauhdissa tähystäjäprinsessalla jäi jalka jumiin ja lopputuloksena oli hurjan näköinen syöksy liukumäestä päistikkaa jäätikköön. Lohduton itku kertoi heti, että nyt kävi kipeää.

Neidin ylähuuli oli ottanut ikävän osuman jäähän ja lopputuloksena oli turvonnut ja verinen huuli. Ensiavun ja tytön rauhoittelun jälkeen Isityyppi suoritti nopean tilannearvion.

Suunnitelmasta muotoutui simppeli, mutta toimiva. Tyttö pyörän selkään ja suunta kohti kauppaa. Jäätelöt kyytiin ja ulos auringonpaisteeseen niistä nauttimaan.

Kiviaidalla, auringon lämmössä jäätelöä maisteli jo hyväntuulinen pieni tutkimusmatkailija. Kotiin lähdettiin hymyssä suin tomerasti polkien.

Pyörähdimme vielä pikaisesti jo tutussa Sahapuistossa ennen lounaspöytään suuntaamista.

Lounaan jälkeen Isityypin kainaloon nukahti onnellinen neito. Uni tulikin jo ennen sadun alkua, kun oli varmistettu, että huomenna mennään omalla pyörällä päiväkotiin.

Kesä seikkailuineen ja suunnitelmineen kolkuttelee jo aivan nurkan takana


Muutama viikko ja saamme näistä puistoreissuista ja muista yhteisistä puuhista nauttia kunnon kesäkelissä. Suunnitelmat kesän varalle alkavatkin olla jo valmiit, kaikkea kivaa on luvassa.

Etäisästä koti-isäksi projekti etenee hiljalleen, varmasti kohti tavoitetta. Suurin askel eteenpäin oli lopulta muutokset Isityypin pään sisällä.

Tuleviin seikkailuihin suuntaamme menneitä turhaan murehtimatta tai tulevasta haaveillen. Keskitymme täysillä juuri käsillä olevasta hetkestä nauttimiseen.

Antoisaa, valoisaa ja nautinnollista kevättä kaikille! Isivuoden instagramissa vertailukuvaa pari viikkoa myöhemmin samaisesta puistosta.

4 kommenttia:

 1. Viikonloppuna oli kyllä kerrassaan upea sää ulkoilusta nauttimiseen :)

  VastaaPoista
 2. Täällä jo odotellaan kovasti kesää. Muutama päivä sitten laitettiin keinut ja trampoliini pihaan, mutta takatalvi yllätti :D Onneksi pian jo pitäisi taasen lämpöä riittää :)

  VastaaPoista
 3. Näyttää kivalta puistolta! Meilläkin odotellaan pyörällä päiväkotiin pääsyä, kunhan tästä pakkasesta päästää.... 😊

  VastaaPoista
 4. Pyörällä olisi kiva liikkua vaikka päiväkotiin. Esikoinen ei vaan vielä osaa polkea ja itse en omista pyörää, johon voisi laittaa istuimen. Täytyisi ehkä tehdä hankintoja.

  VastaaPoista