UA-119504795-1

maanantai 24. joulukuuta 2018

Isityypin erilainen JouluTämä Joulu on varsin erilainen vuoden takaiseen verrattuna. Viime jouluna tunnelma oli katossa, koti-isävuosi aluillaan ja ylpeys isyydestä pullisti rintaa. Tämän joulun vietän ilman tytärtäni, etä-isänä.

Tuntuu oudolta viettää joulu yksin, kun on tottunut perhejouluun. En pääse näkemään tytön riemua hänen avatessaan lahjojaan, emmekä saa yhdessä katsoa Lumiukko - elokuvaa.

Jos hyvin käy, pääsen puhumaan tyttäreni kanssa puhelimessa, toivottamaan Hyvää Joulua. Lapseni jouluriemu jää minulta paitsi, en ole mukana tuossa ilossa.

Me olemme jakaneet lahjamme, leiponeet piparimme ja laulaneet laulumme jo ennen joulua. Varsinainen joulun tunnelma jää meiltä yhdessä kokematta.

Onneksi etä-isyys on lopulta vain sana


Etä-isä on jo sanana kammottava hirviö. Minä haluan ja aion olla tyttärelleni isosti läsnäoleva faija. Onneksi tuo on vain sana. Minulla ja tyttärelläni on side, jota mikään ei pysty rikkomaan, ei edes ero.

Olemme kaukana toisistamme, mutta silti läheisiä. Tyttäreni on aina ollut isin tyttö ja tulee aina olemaankin, vaikka emme ole niin tiiviisti yhdessä kuin ennen. Minun pieni prinsessani tietää, ettei isi koskaan katoa hänen elämästään vaikka emme joka päivä olekaan yhdessä.


Innokas pikku leipuri työssään.

Minun isyyteni ei vähene siitä, että en ole lähivanhempi. Me vietämme tytön kanssa edelleen paljon aikaa yhdessä, teemme ja touhuamme, tavoillemme uskollisina.

Minä teen edelleen joka päivä parhaani ollakseni paras mahdollinen faija tyttärelleni. Minun prinsessani hyvinvointi on edelleen loppuelämäni tärkein työmaa. Minun isyyteeni ei kuulu etuliitteet, riippumatta siitä, mitä joissakin papereissa lukee.

Hyvää Joulua teille, lukijat ja Tähystäjäprinsessa


Isityypin jouluun kuuluu paljon urheilua, ulkoilua ja tietenkin vain olemista, rentoutumista. Nyt minulla on sitä paljon puhuttua omaa aikaa, pitäähän siitä nyt sitten nauttia.

Vuodenvaihdetta juhlitaan taas yhdessä ja Isityypille ja Tähystäjäprinsessalle onkin tiedossa hienot juhlat. Meidän omannäköiset ja meille sopivat. Mutta niistä lisää tuonnempana, nyt on aika hiljentyä Jouluun.

Teille kaikille toivotan oikein hyvää ja rauhallista Joulua. Viettäkää nautinnollinen ja onnellinen joulunaika.

Oikein hyvää ja riemukasta Joulua sinulle Tähystäjäprinsessa! Muista, että olet aina isin rakas tyttö ja tärkein minulle.

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti joulu on ollut tähän asti mukava kaikesta huolimatta! <3 Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti olet onnistunut nauttimaan joulusta ja siitä "omasta ajasta". Ja oikein ihanaa uuden vuoden odotusta, siitä tulee varmasti teille juuri oikeanlainen juhla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusivuosi tulee olemaan hieno. Eikä tällainen hiljaisuudessa vietetty joulu lopulta ole yhtään pöllömpi.

   Poista
 3. Elämäntilanteet muuttuu, toivottavasti silti on ollut hyvä joulu.

  VastaaPoista