UA-119504795-1

maanantai 12. marraskuuta 2018

Tähystäjäprinsessan päiväkotiura alkoi liput liehuenTähystäjäprinsessa sujahti päiväkotimaailmaan mutkattomasti ja vailla turhaa draamaa. Parit itkut on aamuisin itketty, mutta kaikkiaan homma on lähtenyt hienosti käyntiin.

Neljän päivän kokemuksella tyttö toimii jo kuin konkari päiväkodissa. Rutiinit on opittu ja neiti tietää hienosti, miten homma toimii. Päivähoito lähti käyntiin paremmin kuin hyvin. Iso kiitos tästä kuuluu tietysti päiväkodin osaavalle henkilökunnalle.

Päiväkodista tulleet, uudet kaverit vilkkuvat tiuhaan puheissa ja oman ryhmän aikuisiin on jo muodostunut selvä kiintymyssuhde. Perjantaiaamun isänpäiväkahveille tyttö vei Isityypin jo varmoin ottein.

Lyhyessä ajassa päiväkodista kavereineen ja aikuisineen on tullut tärkeä paikka. Aamupiireillä opittuja lauluja laulellaan ahkerasti ja jo tärkeiden hoitajien kuulumisia ihmetellään joka ilta. Tästä on hyvä jatkaa kohti joulukuuta ja tiiviimpää arkitahtia.


Isityyppiin on tehnyt suuren vaikutuksen paitsi tytön reippaus, myös upean motivoitunut henkilökunta.Toki neidin oma reippaus ja kyky sopeutua näyttelevät suurta roolia uuden alun edessä. Väheksyä ei voi kuitenkaan päiväkodin henkilökunnan upeaa asennetta ja varmaa työotetta. Tähystäjäprinsessa on otettu todella kivasti vastaan ja aikuiset ovat antaneet huiman panoksen, jotta tyttö tuntee olonsa kotoisaksi.


Neidistä on kasvanut myös reipas ja taitava julkisen liikenteen käyttäjä. Isänä ei voi kuin olla ylpeä tuosta pienestä tehopakkauksesta.


Päivien kulku myös raportoidaan iltapäivällä tarkasti. Joka päivä kotiin lähtiessään, jokainen lapsi saa mukaansa oman palautelomakkeen, jossa kerrotaan tarkasti syömisen, nukkumiset, päivän sisältö ja muut tärkeät asiat.

Tämä todella on päiväkoti, johon lapsensa jättää mielellään. Toisaalta, tämä on varmasti mitä mainioin työyhteisö motivoituneelle tekijälle.

Niin, Isityyppi hyppää tässä päiväkodissa työhaalareihin jo muutaman viikon kuluttua.


Olipa kyse sitten kohtalosta, johdatuksesta tai vain onnekkaista sattumista, niin Isityyppi toteuttaa yhden suuren haaveensa. Isillä alkavat työt tuossa samaisessa päiväkodissa joulukuun alussa.

Joidenkin unelmien on tarkoitus toteutua, tämä näyttäisi olevan yksi niistä. Sama talo tytön kanssa, yhteiset päiväkotimatkat ja vieläpä huikea, motivoitunut työyhteisö. Pelkkää parhautta.

Tähystäjäprinsessan arki jatkuu taas Tiistaina.


Isityyppi vetää lonkkaa vielä hetken ja valmistautuu henkisesti paluuseen työelämään. Onneksi tuo paluu vaikuttaa helpolta tässä kohtaa. Rehellisyyden nimissä, tämä isimies on intoa täynnä tulevasta arjesta.

Samaa intoa tuntuu puhkuvan Tähystäjäprinsessa. Koko viikonlopun on leikeissä ahkerasti soitettu päiväkotiin ja tutuille hoitajille. Tiistaina ovista astuu sisään varmasti päivän touhuihin intoa pursuava neiti.

Meillä päiväkodin aloitus on siis sujunut paremmin kuin hyvin ja tulevaisuus näyttää tämän asian suhteen valoisalta. Päiväkotivuodet tulevat varmasti kulkemaan yhteisissä muistoissamme vielä vuosienkin päästä.

Käykää kommentoimassa, millaisia kokemuksia ja ajatuksia teillä on tästä suuresta askeleesta pienen ihmisen elämässä.

Isityypin ja Tähystäjäprinsessan touhuiluja voi seurata tietenkin myös facebookissa ja instagramissa.

6 kommenttia:

 1. Meilläkin on keväällä päiväkotitaipaleen aloitus edessä, toivottavasti menee yhtä mallikkaasti kuin teillä - itse veikkaan, että tulee äidille se pahempi paikka olemaan kuin tytölle :D

  VastaaPoista
 2. Ihanasti teillä homma alkanut. :) Joskus takapakkia voi tulla viikkojen päästä aloituksesta, kun lapsi tajuaa muutoksen olevan pysyvä. Toivottavasti selviätte kuitenkin ilman takapakkia. :)

  VastaaPoista
 3. Hienolta kuulostaa päivähoidon aloittaminen ja uudet tulevat työkuviosi! Mukavia päiväkotipäiviä teille molemmille!
  Meillä kuopus menee päiväkotiin ensi syksynä. Aloittaa silloin eskarin. Tähän saakka on ollut kotona ja tästä syksystä alkaen myös pari kertaa viikossa kerhossa. Minun kolmesta hoitolapsesta on tullut tärkeitä kavereita kuopukselle.

  VastaaPoista
 4. Hei sä oot antanu hänelle hyvän mallin! Tottahan toki tuo rohkea ja reipas pieni ihmisen alku aloittaa kaiken uuden hienosti. En siis ihmettele yhtään. ❤️

  VastaaPoista
 5. Hei, kuulostaapa mahtavalta miten teidän päiväkoti on alkanut. Mulla oli ihan samat fiilikset syksyllä, kun lapset aloitti päiväkodin. Oli helppo viedä ne sinne, kun päiväkodin työntekijät olivat niin mahtavia, joten lapset sopeutu sinne samantien. Ja hei tsemppiä myös sinulle päiväkotiin sopeutumisen kanssa. Ihanaa, että pääsette samaan päiväkotiin ;)

  VastaaPoista
 6. Onpa hyvin hoidettu kun toisella selvästi turvallinen olo🧡

  VastaaPoista