UA-119504795-1

keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Tähystäjäprinsessan ja Isityypin syyspuuhatSyksy on täysissä voimissaan ja lehtiä alkaa olla maassa enemmän kuin puissa. Märkä ja pimeä vuodenaika hallitsee päiviä. Mitään syytä sisälle lukkiutumiseen ei silti ole, syksy on mainiota ulkoiluaikaa.

Sääolojen vaihtelu on yksi syksyn hienouksista. Aamulla ulkoillaan jo monesti pakkaselta ja talvelta tuoksuvassa kelissä. Samana iltapäivänä aurinko jaksaa vielä lämmittää, muistutellen etäisesti kesästä.

Sateet ja valon väheneminen ovat osa syksyä. Molemmat elementit tuovat ulkoiluun omat, hienot vivahteensa. Ruskan väriloisto koristaa maiseman ja puista pudonneet lehdet tarjoavat ihmeteltävää ja touhuttavaa taaperolle.

Syksyinen sää ei ole este ulkoilulle, se tarjoaa touhuihin uusia mahdollisuuksia. Pimeyden ei tarvitse olla masentavaa tai ankeaa. Tasku- ja otsalamput esiin ja käsillä on suuri seikkailu.

Lehtikasat ovat syksyllä loputon leikkien aarreaitta.


Lehtikasoista nauttiminen on jokaisella lapsella verissä. Aikuisten maailma on tässäkin asiassa verrattain tylsä.

Lehdet haravalla kasaan, kasa kottikärryllä loppusijoituspaikkaan, valmis. Siinä aikuisen malli.

Hei kaverit, siinä kasassa kuuluu hyppiä ja möyriä ja ne lehdet pitää levittää ympäriinsä. Sitten voi taas haravoida ja aloittaa alusta. Kuten esimerkistä nähdään, on lapsen malli paljon mukavampi.


Jiiihaaaa!

Kohta Isityyppi saa haravoida uudestaan.

Jos valmiita kasoja ei ole, rakentaa neiti niitä ihan itse.

Faktahan on se, että lehtikasoja harvoidaan vaan siksi, että niissä saa telmuta. Kysykää keneltä tahansa taaperolta.

Vesilätäköt on parhautta, ihan pelkkää parhautta.


Ulos lähtiessä Tähystäjäprinsessa tietää jo mitä tarvitaan kunnon lätäkköleikkeihin. Saappaat ja kuravaatteet puetaan aina mielellään päälle.

Ja sitten ulos nauttimaan. Lätäköissä juostaan, hypitään ja välillä istutaankin.

Syksyllä noita loputtomien leikkien areenoita onkin paljon tarjolla. Vesisateet eivät ole huono juttu, ne tuovat kivaa puuhaa päiviin.


Asianmukaiset varusteet päälle ja lätäköt ovat loputon leikkien aarreaitta.

Kuravellikakku on tämän syksyn trendiruoka.

Lätäköissä voi myös istuskella.


Ja onhan se lätäköissä hyppiminen kivaa vielä aikuisenakin. Siispä saappaat jalkaan ja leikkimään.

Puistot tuovat riemua syksylläkin


Uusi kuljetuskalusto on osoittanut toimivuutensa märissäkin oloissa. Lähipuistoja olemmekin kolunneet päivittäin.

Tutuissa maisemissa syksy näkyy vahvimmin. Uuden vuodenajan myötä vanhat leikkipaikat saavat aivan uuden ilmeen ja tarjoavat uusia elämyksiä.

Hiekkakakkujen tekokin muuttuu tavallista jännemmäksi, kun joukkoon eksyy syksyn lehtiä. Liukumäet ja kiipeilytelineet tarjoavat lisähaastetta yöpakkasten jäädytettyä kosteat pinnat.


Sadevaatteet ja liukkaus tuovat puistoseikkailuihin lisää motorisia haasteita. Hyvää treeniä siis.


Korikeinuun kipuaminen jäi puolitiehen, kun piti ihailla maahan pudonneita lehtiä.

Uusi kuljetuskalusto on hoitanut tehtävänsä paremmin kuin hyvin.

Tätä ja paljon muuta kuuluu meidän syksyyn, päiväkodin aloitus odottaa ihan nurkan takana ja isityyppi palaa töihin pelottavan pian.

Syksy on monen uuden asian alku, ihan kirjaimellisesti. Siitä lisää ensi kerralla.

Mitäs kivaa kuuluu teidän syksyyn?


13 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Toi on muuten ihan totta, että lehtikasoja tehdään vain, jotta niissä voisi piileskellä ja se on suorastaan sulaa hulluutta, jos sopivan kokoisen lätäkön kiertää ilman, että tällää takamustaan siihen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan totta, lätäköt ovat olemassa lotraamista varten.

   Poista
 2. Kivannäköistä syksyistä puuhastelua ja oon vähän kade tolle teidän hienolle menopelille!

  VastaaPoista
 3. Vesilätäköt todellakin on parasta. Ja villasukat ja kaakao sen jälkeen. 🙏🏼
  Mä rakastan syksyä sen väriloiston ja raikkaan ilman vuoksi. Pojat tykkäävät taskulampuista ja kyllä.. niistä lehtikasoista. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kanssa sina tykännyt syksystä. Hämärä, pimeys ja viileys kiehtoo

   Poista
 4. Syksyllä todellakin viihtyminen on vain asenteesta kiinni! Hauskalta näyttää 😊 Itse oon just niitä, jotka mieluummin kuuntelee sateen ropinaa ilkunaan sohvalta käsin, mutta välillä kun pakkautuu kuravaatteisiin j lähtee lasten seuraksi muistaa taas, miksi ne lätäköt ja lehtikasat olikaan lapsenakin se hittijuttu!

  VastaaPoista
 5. Ensi syksynä meilläkin voi näyttää samantyyliseltä meno :D

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus! <3 Tuli kyllä ihan sellainen fiilis, että olispa meilläkin tollainen ihana pikkutyyppi, kenen kanssa sais pyöriä pihalla! <3 Syksy on kyllä niin paras vuodenaika! <3

  VastaaPoista
 7. Laosen ilo on niin aitoa ja mikä sen parempaa, kuin antaa lapsen tehdä juuri niin, kuin sinäkin isänä annat tehdä. Aitoja kuvia oit saanu otettua erilaisista tilanteista. Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 8. Voi kun ihana postaus! Nuo lehtikasat ovat myös aikuisille kivoja paikkoja. Meidän koiruli tykkää kanssa pemottaa niitä!

  VastaaPoista
 9. Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So nice to seek out anyone with some authentic ideas on this subject. realy thank you for starting this up. this web site is something that's wanted on the internet, someone with just a little originality. useful job for bringing something new to the web! gsn casino slots

  VastaaPoista