UA-119504795-1

maanantai 16. huhtikuuta 2018

Isi treenaa maratonille, käsi kädessä taaperon kanssaViisaiden päätösten tekeminen ei ole koskaan ollut vahvin puoleni. Tästä todisteeksi käy se, että ilmoittauduin maratonille. 42 kilometriä ja rapiat päälle juosten, eihän siinä ole hitustakaan järkeä. Ja sinne minä vaan änkesin itseni mukaan.

Onnekseni minulla on lyömätön valttikortti; kaksi henkilökohtaista valmentajaa. Tyttäreni pitää yhdessä koiran kanssa huolen siitä, että isityyppi treenaa riittävästi.

Yhteisistä rinkkalenkeistämme olenkin kertonut jo aikaisemmin. Viime viikolla kaivoimme kevään kunniaksi rattaat esiin. Tämä johti lenkkien pituuden ja vauhdin kasvuun, kun kumpikaan valmentajani ei hyväksy mitään pikku kävelylenkkejä.

Vaunulenkit ovat mukavaa yhteistä puuhaa. Tyttö saa ihmetellä ohi lipuvia maisemia ja iloita vauhdin hurmasta. Koira rakastaa juoksemista ja nauttii silminnähden jokaisesta yhteisestä kilometristä.

Aiemmin kerroin, miten minulle on tärkeää tartuttaa tyttäreeni liikunnalliset elämäntavat. Nämä lenkit ovat noiden periaatteiden opettamista parhaimmillaan.

Koska lapset ovat mallioppijoita, uskon tyttäreni oppivan roppakaupalla muutakin hyödyllistä maratonprojektistani.


“Tämän periaatteen ensimmäisiä siemeniä pääsen nyt opettamaan tyttärelleni”


Tavoitteiden saavuttamiseksi on tehtävä töitä. Tästä tyttö saa mallia paitsi nähdessään, myös ollessaan konkreettisesti mukana harjoittelussani.

Minä uskon, että minkä tahansa asian saavuttaminen on mahdollista, jos on valmis laittamaan itseään riittävästi likoon. Tämän periaatteen ensimmäisiä siemeniä pääsen nyt opettamaan tyttärelleni.Tyttäreni mallisuoritus lennokkaasta juoksuaskeleesta.


Olen aina uskonut kurinalaisuuden voimaan. Vain järjestelmällisellä, pitkäjänteisellä työllä voi saada merkittäviä tuloksia aikaan. Tämän projektin myötä pääsen näyttämään tytölle, miten kurinalainen ponnistelu tuo tulosta.

Tämänkaltainen, pitkä ja tavoitteellinen harjoittelu vaatii sitoutumista. Tärkeä taito, jonka ehdottomasti haluan opettaa pienelle neidille. Ja paras tapa opettaa on esimerkin näyttäminen.

Tällaisista asioista taapero ei vielä ymmärrä mitään. Mutta uskon, että tehdessäni töitä tavoitteeni eteen, annan tyttärelleni mallia niistä. Tyttö näkee isin treenaavan pitkäjänteisesti saadakseen jotakin aikaiseksi.


“Minulle yhteiset lenkit ovat treeniä, tytölle kivaa tekemistä isin kanssa”


Tyttärelleni tärkeintä on isin kanssa vietetty aika. Yhteisistä lenkeistä kertyy mukavia kokemuksia, jotka varmasti kantavat pitkälle tulevaisuuteen.

Tyttö saa olla osa minun projektiani, mukana valmistautumisessa ja aikanaan reitin varrella kannustamassa. Hän on osallisena minulle tärkeässä asiassa. Se tarjoaa varmasti elämyksiä, jotka vahvistavat suhdettamme.


Pitkillä,yhteisillä lenkeillä löytyy monenlaista nähtävää. Aina on aikaa pysähtyä ihmettelemään maailmaa.


Minulle yhteiset lenkit ovat treeniä, tytölle kivaa tekemistä isin kanssa. Ei taapero ymmärrä treeniohjelmista tai sykemittareista. Sen sijaan pieni neiti arvostaa jokaista yhteistä hetkeämme.

Pitkillä lenkeillä tytöllä on loputtomasti nähtävää ja koettavaa. Uusia maisemia, vaihtelevia kelejä ja mitä moninaisimpia lenkkireitille osuvia ilmiöitä.

Koskaan lenkillä ei ole niin kiire, etteikö mielenkiintoisia juttuja pysähdyttäisi tutkimaan. Tarvittaessa nostan tytön rattaistaan katselemaan taaperon silmin kiinnostavia asioita.

Monia käpyjä, kiviä ja keppejä on pysähdytty tutkimaan ja hienoimmat yksilöt ovat jatkaneet matkaa meidän kanssamme.


“Haluan tytön näkevän maaliintuloni”


Koska haluan tyttäreni nauttivan tästä matkasta, en noudata mitään tarkkaa harjoitusohjelmaa. Koiran kanssa juostut aamulenkit riittävät tavoitteelliseksi treeniksi, tytön kanssa lenkillä kerätään hienoja kokemuksia.


Koiralle yhteiset lenkit ovat mieluista puuhaa, kuntoa ja intoa riittää.

Aikatavoitetta en ole asettanut, tärkeintä on tulla maaliin. Se on tärkeää siksi, että haluan tytön näkevän maaliintuloni. Koko juoksun juoksen tyttärelleni.

Ajatus lähti siitä, että ulkoilemme paljon. Päivittäiset lenkit koiran ja tytön kanssa ovat meille kaikille tärkeitä ja iso osa arkeamme. Halusin lisätä tähän tavoitteen, johon yhdessä pyrimme.

Minulle on tärkeää, että meillä on tyttäreni kanssa yhteistä, merkityksellistä tekemistä. Tämä maratonin juokseminen on meidän isivuotemme ensimmäinen isompi projekti.

Haluan ehdottomasti tyttäreni reitin varrelle kannustamaan. Se tarjoaa varmasti unohtumattomia elämyksiä neidille. Uskoisin kohtaamisten matkan varrella myös antavan pontta askeliini, kun taivallan matkaa kohti maalia.

Jos matka olisi lyhyempi tai minä nopeampi, ottaisin tytön rattaissa mukaani. Neljä tuntia on kuitenkin turhan pitkä aika istua paikoillaan. Kesällä aion juosta jonkin lyhyemmän tapahtuman, jonne tyttökin pääsee mukaan.

Tästä pitkien matkojen taittamisesta on suunnitteilla meille laajempi yhteinen harrastus nyrkkeilyhommien rinnalle. Juoksutapahtumat ovat minun keinoni tarjota tytölle sitä kuuluisaa suuren urheilujuhlan tuntua.


“Kannattaa seurata tätä blogia, jos haluat tietää, mitä hullua tämä isityyppi nyt on keksinyt”


Toki voisin viedä tytön katsomaan jotain urheilutapahtumaa. Yhteistä, hienoa tekemistä sekin on ja lapselle tärkeää yhteistä aikaa. Minun luonteelleni vaan sopii paremmin tällainen nyrkit savessa lähestymistapa.

Tavoitteeni on tarjota tytölle kokemuksia ja hienoja elämyksiä. Varmasti muitakin, aivan yhtä hyviä tapoja on, mutta tällainen tempaus on minulle luonteva keino.


Isi hei, nyt olisi aika lähteä lenkille.


Viisi viikkoa vielä treenataan ennen lähtölaukausta. Sitten on aika katsoa, mihin tästä isityypistä on. Mahdollisesta epäonnistumisesta ei voi ainakaan syyttää valmennusjohtoa.

Tämä maraton on lähtölaukaus isommalla projektille nimeltä Marching With My Princess. Siinä tyttö pääseekin sitten isityypin kanssa tien päälle seikkailemaan ihan tosissaan.

Mistä oikein on kyse, siitä kerron myöhemmin lisää. Kannattaa seurata tätä blogia, jos haluat tietää, mitä hullua tämä isityyppi nyt on keksinyt.

Me lähdetään nyt lenkille.


Jos pidit tekstistä, niin toivon sinun jakavan sitä. Blogini kasvu perustuu täysin teihin lukijoihin, joten olen kiitollinen kaikesta aktiivisuudesta.18 kommenttia:

 1. Vautsi, tsemppiä treeniin ja maratooniin, ihanaa yhteistä tekemistä lapsen kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Onnea maratooniin ja aurinkoisia päiviä treeneihin :) Upea tapa yhdistää harjoittelu ja lapselle elämyksien tarjoaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva nähdä, miten inoissaan tyttö on aina lähdössä mukaan isin treeneihin, lisää kummasti omaakin motivaatiota.

   Poista
 3. Ihanaa, kun hankit teille aktiivisesti yhteisiä kokemuksia tyttären kanssa. Tsemppiä maratoniin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nmä yhteiset kokemukset on kova juttu myös isityypille
   Kiitos!

   Poista
 4. Nyt on kova tavoite. Mutta tosiaan kaikki on mahdollista, kun motivaatiota riittää. Hienosti tyttären kanssa yhdessä tekien!

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi maltoin olla asettamatta aikatavoitetta, niin voi tulla rauhassa pari metriä raatoautoa edellä.
   Tyttö kulkee mukana kaikissa isityypin urheiluhommissa niin pitkään, kun neidillä itsellä mielenkiintoa riittää.

   Poista
 5. Ihana otsikko <3 tsemppiä maratooniin.

  VastaaPoista
 6. Vau, mikä projekti! Tsemppiä siihen! :)

  Mä en ole ikinä oppinut urheilemaan säännöllisesti. Oon melko mukavuudenhaluinen luonteeltani. Sellainen, joka ihailee muita lenkeillä, muttei saa aikaiseksi lähteä itse lenkille. Toivon kovasti, että oppisin säännölliseen liikuntaan juurikin syystä, että lapsenikin oppisi siihen tapaan. Mua vähän lohduttaa, että oon oppinut ulkoilemaankin useimpina päivinä viikossa, joten ehkä mulla on vielä toivoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti löydät säännöllisen liikunnan. Motivaatio ainakin on hienoin mahdollinen, omat lapset.
   Ulkoiluhan on jo puoli voittoa, nyt vaan keksit kivoja yhteisiä liikuntamuotoja teille. Onnistut kyllä, usko pois.

   Poista
 7. Oho, nostan hattua tulevaan ja suuret tsemppaukset! :) tosin itse en ikinä jaksaisi :D heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mullakin ainoa tavoite on tulla maaliin, mielellään yhtenä kappaleena.

   Poista
 8. Tsemppiä maratooniin :) mahtavaa miten yhdistät lapsiarjen ja liikkumisen ja lapsikin samalla kasvaa siihen liikuntaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Liikunnasta on tullut entistäkin hienompaa, kun voi ottaa tytön mukaan.

   Poista