UA-119504795-1

maanantai 4. helmikuuta 2019

Isivuoden helmikuun blogihaaste


Helmikuussa tulee tämä blogi vuoden ikään. Sen kunniaksi aloitin blogihaasteen. Teen tämänkin omalla tavallani ja haastan vain itseni. Tässäkin asiassa haluan tehdä itseni näköistä.

Haasteena on helmikuun aikana julkaista postaus joka päivä. Varastossa ei montakaan tekstiä ole, joten käytännön tasolla tämä tarkoittaa sitä, että joka päivä kirjoitan jotain.

Ensimmäisten kolmen päivän postaukset syntyivät tyhjästä, noin tunti ensimmäisestä lauseesta eetteriin. Juuri tässä piileekin koko haasteen salaisuus.

Minä olen parantumaton editoija, hion ja muokkaan tekstejäni loputtomiin. Tällä haasteella pakotan itseni paitsi kirjoittamaan joka päivä, myös luopumaan loputtomasta editoinnista.

Tämä tuo kirjoittamiseen aivan uutta terävyyttä. En voi kirjoittaa ensimmäistä luonnosta turvautuen tulevaan editointiin, tekstistä pitää saada kelvollista heti ensimetreiltä.

Kirjoittamisesta joka päivä olen pitkään pyrkinyt juurruttamaan tavan. Nyt ei ole vaihtoehtoa, kun koko kuukauden päälle painaa jatkuva deadline.

En lupaa laadun olevan huippuluokkaa, mutta joka päivä isken tekstiä eetteriin

Ensisijainen syy haasteeseen on itseni kehittäminen kirjoittajana. Oletettavaa on, että laatu paranee kuukauden edetessä.

Toki tässä on riskinsä. Väsymyksen ja ideoiden puutteen yllättäessä on helppo etsiä oikotietä. Kirjoittaa tyhjänpäiväisyyksiä ja huonoa tekstiä. Parhaani teen nuo sudenkuopat välttääkseni.

Aamulla minulla ei ollut aavistustakaan, mistä kirjoitan. Tässä sitä kuitenkin nakutetaan tekstiä. Tämäkin on tärkeä opinkappale. Inspiraatiota ei voi odottaa, jos haluan olla kirjoittaja on minun kirjoitettava. Joka ikinen päivä.

Aiheita ei synny tyhjästä, mutta niitäkään ei voi jäädä odottelemaan. Kirjoittajan pitää pystyä kirjoittamaan vaikka valmista aihetta ei ole.

Tekstien laatu tulee varmasti elämään. Itse en ole tyytyväinen oikeastaan yhteenkään kolmesta helmikuun tekstistäni. Luotan siihen, että tekemällä oppii. Ei niin että löysään kriteerejäni vaan niin, että kehitän itseäni paremmaksi.

Miten tässä tavoitteessa käy, sitä en tiedä. Mutta joka päivä julkaisen postauksen. Jotta tavoitteeni toteutuu, ei yksikään tule olemaan kuvapostaus.

Pieni avunpyyntö kuitenkin teille, lukijani ja bloggaajakollegat

Aiheita ja ideoita otan vastaan. Koska kyse on haasteesta, otan myös vastaan toiveita mistä kirjoittaisin. Kuukauden tekstien joukkoon varmasti mahtuu muutama toivepostaus.

Itsestäni en mielelläni kirjoita. Mutta minun ja tyttäreni arjesta, lapsista, kasvatuksesta ja muista vastaavista aiheista oikein mielelläni.

Heittäkää siis ideoita ja haasteita ilmoille. Tartun niihin mielelläni. Bloggaajakollegat ovat myös tervetulleita mukaan tempaukseeni. Kokeilkaa vaikka viikon ajan julkaista joka päivä.

Vuosi sitten en tiennyt bloggaamisesta mitään. Paljon oppia on kertynyt matkan varrella. Eniten on kuitenkin vahvistunut päätös tehdä bloggaamistakin omalla tyylilläni.

Haasteenkin ajan siis kirjoitan omalla tavallani ja pidän blogini omannäköisenä. Blogimaailman säännöistä ja normeista piittaamatta.

Tervetuloa mukaan seuraamaan, kuinka Isityypin tässä leikissä käy.

6 kommenttia:

  1. Tsemppiä haasteeseen, itse en tällä hetkellä uskaltaisi moiseen ryhtyä :)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä haasteesee, uskon, että hyvin sä tän hoidat kotiin! :) Itsellänihän on tapana kirjoittaa postauksia jemmaan, näin pystyn välillä pitämään huolipäiviä jos ei tekstiä vain yksinkertaisesti synny..

    Aiheideoista tuli heti mieleen tuo sun työpuoli eli mielellään kuulisin päiväkotielämästä työntekijän silmin. Nythän viime aikoina varsinkin yksityiset ovat olleet otsikoissa (alkoi vanhustenhuollosta ja viimeksi bongasin, että samaa ongelmaa olisi myös yksityisissä päiväkodeissa) eli päiväkotien arki varmasti kaikkia vanhempia kiinnostaa yhä enemmän.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ideasta! Itsehän olen yksityisellä ja enemmän kuin tyytyväinen, sekä isänä, että työntekijänä

    VastaaPoista
  4. Kierrätyksestä saa jo monta hyvää tekstiä. Miten lapsiperheessä lajitellaan, miten otetaan huomioon kestävä kehitys lapsiperheessä, hävikkiruoka ja vaatehuolto :D
    Itse myös kirjoittanut aikanaan päivittäin ja se on kyllä aika iso työ, tsempit :)

    VastaaPoista
  5. Tsemppiä haasteeseen! Itse pyrin tänä vuonna kirjoittamaan 2-3 postausta viikossa. Joskus voisin ajatella lähteväni tuollaiseen postaus päivässä haasteeseen.
    Kirjoituksia päiväkodin työntekijän näkökulmasta olisi kiva lukea. Ja toki tällaista uteliasta kiinnostaa sinun ja tyttäresi arki.

    VastaaPoista
  6. Hei tämä olis hyvä haaste itsellenikin! Saapa nähdä jos kokeilen vaikka viikon. Heti jännästi kaikki muu kiinnostaa kun tietää, että ihan oikeasti pitäis lukea ja kirjottaa kouluhommia...

    VastaaPoista