UA-119504795-1

tiistai 26. helmikuuta 2019

Isityypin lukuvinkki kaikille kirjoittamisesta haaveileville





Isityyppi on jo vuosia haaveillut kirjoittamisesta ammattia. Oppaita on luettu ja netistä koluttu vinkkejä. Nykyinen elämäntilanne ja suuret tavoitteet tulevalle ovat vain vahvistaneet tätä paloa.

Kirjoitusoppaita löytyy vaikka minkälaisia. Osa on hyviä, osa aivan puhdasta huuhaata. Jokaisen lukeminen on kuitenkin opettanut jotain.

Lopulta minulle suositeltiin opasta, joka kuulemma on hyvä. Hankin kyseisen kirjan ja nyt olen kolunnut sen kannesta kanteen lukemattomia kertoja.

Jokaisella lukukerralla olen löytänyt jotain uutta, jotain, mikä antaa näkökulmaa omaan kirjoittamiseen.

Mielestäni tärkein, tähän blogihaasteeseenkin motivaation antanut lause kuuluu: if you want to be a writer, you need to write a lot

On Writing ei ole kokoelma temppuja vaan rohkaisu kovaan työhön

Stephen Kingin teokset ovat nerokkaita. Odottaa sopii, että hänen oppaansa kirjoittajille on yhtä nerokas, eikä On Writing tuota pettymystä.

Suurin opetus on kovan työn arvostaminen. King tuo selvästi pramille sen, että kirjoittaminen ei ole helppoa. Jos haluaa kirjoittaa hyvin, on sen eteen tehtävä töitä, paljon töitä.

Moni pitää näitä neuvoja tylsinä, jopa turhanaikaisina. Mutta loppujen lopuksi King vain tuo realiteetit esiin. Jos haluaa tulosta ja menestystä, vaatii se työtä.

Blogimaailmassa mietitään paljon some-näkyvyyttä, hakukoneoptimointia ja muuta kikkailua näkyvyyden lisäämiseksi. Tärkein tahtoo tuossa unohtua. Menestyäkseen pitää tuottaa säännöllisesti laadukasta tekstiä.

Itse pidän paljon Kingin lähestymistavasta ja virkistävistä näkökulmista. Toki lukemista helpottaa tekstin laadukkuus.

Vinkkejä ja ideoita tarinoiden kirjoittamiseen löytyy roppakaupalla

Vaikka tämä blogi ei varsinaisesti ole tarinallista kirjoittamista, olen kehittänyt kirjoittamistani todella paljon tämän kirjan avulla.

Kirjoittamisen perusteet ovat kuitenkin samat, tyylilajista riippumatta. Paljon olen hionut tekstieni rakennetta herra Kingin opeilla.

Kirjan alkuosa koostuu Kingin tiivistetystä omaelämänkerrasta. Sekin antoi minulle paljon, on aina opettavaista saada tietoa menestyneiden kirjoittajien työskentelytavoista.

Ilahduin kovasti siitä kurinalaisuudesta, jolla King kirjoittamista lähestyy. Kirjoittaminen on työtä, yksikään teos ei ole syntynyt itsestään.

Tästä myös otin opikseni. Nyt minäkin kirjoitan joka päivä, tietyn ajan päivästä. Tietty määrä tekstiä pitää saada aikaiseksi joka ikinen päivä.

Lämmöllä suosittelen kirjaa myös jokaiselle bloggaajakollegalle

Bloggaamisessakin on pohjimmiltaan kyse kirjoittamisesta. Kirjailija ei myy teoksiaan, elleivät ne ole hyviä. Uskon saman pätevän blogeihin, menestys vaatii laadukasta tekstiä.

Itselleni viimeisin lukukerta antoi taas paljon. Eniten kaikesta se vahvisti määrätietoisuuttani asettamani, suuren tavoitteen suhteen.

Entistä kirkkaammin tiedän, mitä haluan. Nyt minulla on myös yksi, potentiaalinen väylä tavoitteeni saavuttamiseksi.

Töitä vaaditaan, todella paljon töitä. Mutta kun katsoo, mistä lähtökohdista ja millä työmäärällä King menestyksensä loi, ei tavoitteeni tunnu lainkaan mahdottomalta.

Kansikuvan välineillä teen joka päivä töitä suuren tavoitteeni eteen.

Loppuun vielä hieno viisaus Kingiltä:
Talent is cheaper than table salts, hard work beats talent every time.


5 kommenttia:

  1. Tosi mielenkiintoisen olonen kirja! Täytyy tutustua tarkemmin.

    VastaaPoista
  2. En yleensä ole mikään kirjafani, mutta nyt kyllä onnistuit herättämään mun mielenkiinnon. Tämä pitää kyllä tsekata!

    VastaaPoista
  3. Tämäpä kuullostaa mielenkiintoiselle, pitää joskus vilkaista tarkemmin kirjaa :)

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta! Täytyypä pistää muistiin tämä!

    VastaaPoista
  5. Lämmöllä suosittelen teille kaikille kirjaan perehtymistä.

    VastaaPoista